Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 01:15
Αρχική Αττική Δυτικά Προάστια Έρχεται το smart bus στο Χαϊδάρι!

Έρχεται το smart bus στο Χαϊδάρι!

newsroom |

Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος δημοτικής συγκοινωνίας με προκράτηση θέσης

Ξεκινά τις προσεχείς ημέρες στην πόλη του Χαϊδαρίου το πιλοτικό πρόγραμμα της δημοτικής λεωφορειακής γραμμής με προκράτηση θέσης!

Όπως ενημερώνει ο δήμος, εδώ και αρκετό καιρό υλοποιούνται οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες για την προετοιμασία της λειτουργίας συνολικά, όπως η δημιουργία της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, η διασύνδεση της με την ιστοσελίδα του Δήμου Χαϊδαρίου, δοκιμαστικές διαδρομές λεωφορείων, γραφιστική δουλειά κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχει σχεδιάσει την εφαρμογή επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες το Χαϊδάρι και επέβλεψε την πορεία των εργασιών. Κατά τη συνάντηση του δημάρχου Χαϊδαρίου, Βαγγέλη Ντηνιακού, με την ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποτελούμενη από τους καθηγητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Αθανάσιο Λόη και Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, και τους ερευνητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Αλέξανδρο Βαλαντάση και Χρήστο Θεολόγου, ο κ. Ντηνιακός δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του για τη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Το Χαϊδάρι είναι ο πρώτος δήμος στη χώρα που θα υλοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, το πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο οι κάτοικοι θα κάνουν κράτηση θέσης σε άμεσο χρόνο, μέσω της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο», σχολιάζει ο κ. Ντηνιακός και προσθέτει: «Παράλληλα, οι συμπολίτες μας που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα μπορούν να κάνουν κράτηση και τηλεφωνικά από την προηγούμενη ημέρα».

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια της πιλοτικής γραμμής θα συνδέουν την περιοχή του Δάσους με το κεντρικό Χαϊδάρι, εξυπηρετώντας και τη συνοικία Κουνέλια. Ο πλήρης χάρτης της διαδρομής και πληροφορίες για τη χρήση της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Τελευταία Νέα