Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 | 05:39
Αρχική Αττική Επίτιμος δημότης Βύρωνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (PHOTOS)

Επίτιμος δημότης Βύρωνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (PHOTOS)

newsroom |

Παρόντες στην τιμητική τελετή ο δήμαρχος Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης, οι υπουργοί Ν. Χαρδαλιάς, Τ. Θεοδωρικάκος και ο διοικητής του Αγίου Όρος Αθ. Μαρτίνος

Επίτιμος δημότης Βύρωνα ανακηρύχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε μία λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Δήμος Βύρωνα, αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να του αποδοθεί το κλειδί της πόλης, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών Πατριαρχίας στον Οικουμενικό Θρόνο και τιμώντας το πολυεπίπεδο κοινωνικό, ανθρωπιστικό, περιβαλλοντικό και πνευματικό του έργο.

Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν κατά την άφιξή του στο δημαρχείο Βύρωνα, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης ο οποίος εκφώνησε έναν σύντομο χαιρετισμό. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και τέως δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλίας, ενώ παρέστη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παρών στην ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ήταν και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους και εθνικός ευεργέτης, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί η αποκάλυψη του οδοδείκτη με τη μετονομασία του δρόμου μπροστά από την είσοδο της Ιεράς Μονής Αναλήψεως, Μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, σε οδό «Αγίου Ιερώνυμου Σιμωνοπετρίτου».

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ανακήρυξης του Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο δημότη Βύρωνα

Τελευταία Νέα