Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 08:04
Αρχική Αττική Επιστολή Ζαχαράκη στους δήμους για την προστασία των αστέγων από τον καύσωνα

Επιστολή Ζαχαράκη στους δήμους για την προστασία των αστέγων από τον καύσωνα

newsroom |

Συστάσεις του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας προς τους δήμους της χώρας για την προστασία των αστέγων από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες

Έγγραφο προς όλους τους δήμους της χώρας, προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, απέστειλε την Τετάρτη (5/7), η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε να οριστούν από τον εκάστοτε δήμο οι κλιματιζόμενοι χώροι, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για διημέρευση και προσβάσιμοι τουλάχιστον κατά τις ώρες από 10:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ. κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Για τους αστέγους που διαβιούν σε εξωτερικούς χώρους και δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της παραπάνω υπηρεσίας, συστήνεται επιπλέον η ενημέρωσή τους για τις οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), καθώς και για τη διανομή φιαλών νερού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη για συνεργασία των δήμων με άλλες υπηρεσίες και με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, ιδίως ως προς την ενεργοποίηση εθελοντών, με στόχο τη δημιουργία δικτύου παροχής υπηρεσιών έκτακτης παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
 Ακολουθήστε μας στο Twitter
 Ακολουθήστε μας στο Instagram

Τελευταία Νέα