Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 | 21:51
Αρχική Πολιτική Επίσκεψη Μητσοτάκη αύριο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας - Γ. Κώτσηρας: «Η διάσωση των...

Επίσκεψη Μητσοτάκη αύριο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Γ. Κώτσηρας: «Η διάσωση των Ναυπηγείων αφήνει ένα κοινωνικό αποτύπωμα»

newsroom |

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, μετά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την εξυγίανση της επιχείρησης

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 12:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, περίπου δύο εικοσιτετράωρα μετά την υπερψήφιση (θετικοί ψήφοι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) από τη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την εξυγίανση της επιχείρησης.

Μιλώντας την Τετάρτη από το βήμα της Ολομέλειας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Κώτσηρας, έκανε λόγο για ένα από τα σημαντικότερα κυβερνητικά νομοσχέδια που έχουν έρθει προς ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο και τονίζοντας ότι το σχέδιο εξυγίανσης είναι αποτέλεσμα «μιας επίμονης προσπάθειας που έκανε η παρούσα κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε ακόμα στο προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στο καθεστώς «ομηρίας» όπου τελούσαν επί χρόνια οι εκατοντάδες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας και οι οικογένειές τους. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι έως ότου φθάσουμε στο σχέδιο εξυγίανσης, είχε προηγηθεί σειρά διαβουλεύσεων και συναντήσεων με τους εργαζόμενους, όλους τους τοπικούς και εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και να αποτελέσουν μια βιώσιμη παραγωγική επιχείρηση.

«Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, φέρει τη σφραγίδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κώτσηρας, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο εξυγίανσης αποτελεί μια λύση η οποία είναι ολοκληρωμένη, συμβατή, συνεκτική και επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου».

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής στηλίτευσε ακόμα τη στάση της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι δεν κατατέθηκε ποτέ κάποια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση για την εξυγίανση των Ναυπηγείων και τη διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης.

«Εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε σήμερα τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία στα μάτια, επιλύοντας ένα χρόνιο πρόβλημα που δυστυχώς είχε θέσει σε «ομηρία» τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας», υπογράμμισε ο κ. Κώτσηρας, ενώ καταλήγοντας ανέφερε: «Με το παρόν νομοσχέδιο, δίνουμε μια λύση με αναπτυξιακή προοπτική, βιώσιμο χαρακτήρα, στέλνοντας τα σωστά μηνύματα εντός και εκτός χώρας, για τον τρόπο που λειτουργεί η ελληνική οικονομία».

Στην αεροπορική βάση Ελευσίνας Μητσοτάκης – Αναστασιάδης

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, αύριο Παρασκευή, στις 11 το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στις 12:00 οι δύο ηγέτες θα συμμετάσχουν στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, στην αεροπορική βάση Ελευσίνας, του κυβερνητικού αεροσκάφους Embraer EMB-135, το οποίο δωρίζει η Ελλάδα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Τελευταία Νέα