Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 | 10:30
Αρχική Αττική Ανατολική Αττική Επί τάπητος όλα τα προβλήματα στη σύσκεψη Δήμου Ωρωπού - ΔΕΔΔΗΕ

Επί τάπητος όλα τα προβλήματα στη σύσκεψη Δήμου Ωρωπού – ΔΕΔΔΗΕ

newsroom |

Ο δήμαρχος, Γ. Γιασημάκης, ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του δικτύου που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία

Σε διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βρεθούν αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας «Μήδεια», καθώς και να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες ενόψει της θερινής περιόδου, προχώρησε ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης.

Σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε ο δήμαρχος Ωρωπού στον ΔΕΔΔΗΕ στις 22 Φεβρουαρίου, αναδεικνύοντας συνολικά τα προβλήματα που προέκυψαν στις υποδομές του δικτύου ρευματοδότησης και κατά συνέπεια και της υδροδότησης, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου ο κ. Γιασημάκης είχε τηλεδιάσκεψη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιο Μάνο, τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Αττικής, Αθανάσιο Φουντουλάκη και τον γενικό διευθυντή Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, Ηρακλή Μενεγάτο.

Οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσαν τον δήμαρχο Ωρωπού πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προ μελέτη υπογειοποίησης του δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει και μεγάλα τμήματα του Δήμου Ωρωπού.

Από την πλευρά του ο κ. Γιασημάκης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ να δημιουργήσει ζώνες πυρασφάλειας γύρω από τις γραμμές του δικτύου, καθώς και τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας για την αποφυγή ζημιών από πτώσεις δέντρων εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Επίσης, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Ωρωπού, εξασφαλίστηκε ακόμα η δέσμευση εκ μέρους των αξιωματούχων του ΔΕΔΔΗΕ πως θα διατηρηθεί σε λειτουργία το πρακτορείο του Διαχειριστή στον Ωρωπό, εξασφαλίζοντας έτσι αμεσότητα στο επιχειρησιακό πλάνο σε περιοχές του Δήμου Ωρωπού.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ο δήμαρχος Ωρωπού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχαμε μία καλή συνεργασία με την ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ για να προλάβουμε τη θερινή περίοδο. Δεν μένουμε απαθείς μετά τα όσα ζήσαμε στην τελευταία κακοκαιρία και εν όψει του καλοκαιριού, που θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς, πρέπει να υπάρξει άμεσα συντήρηση των δικτύων διανομής με κλαδέματα δέντρων σε όλο το μήκος του δικτύου, αποψιλώσεις χόρτων και καθαρισμοί από κλαδιά γύρω από τους στύλους των εναέριων γραμμών και τους μετασχηματιστές, καθώς και όπου αλλού μπορεί να προκύψει πρόβλημα. Έχουμε πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες για να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο την ασφάλεια των πολιτών μας, αλλά και το περιβάλλον του τόπου μας. Ανάλογες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με την ΕΥΔΑΠ, αλλά και άλλους φορείς, για να δοθούν άμεσα αξιόπιστες και μόνιμες λύσεις σε όλα τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές του δήμου μας».

Τελευταία Νέα