Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | 02:10
Αρχική Αττική Ενημέρωση των Δήμων Νίκαιας - Ρέντη, Βύρωνα και Μαραθώνα για τους κατ'...

Ενημέρωση των Δήμων Νίκαιας – Ρέντη, Βύρωνα και Μαραθώνα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς

newsroom |

Σε καταγραφή των ατόμων που απαιτείται να εμβολιαστούν στο σπίτι για την Covid-19 προχωρούν οι τρεις δήμοι της Αττικής

Σε ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα του εμβολιασμού κατ’ οίκον των πολιτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα, προχώρησαν οι Δήμοι Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Βύρωνα και Μαραθώνα.

Σημειώνεται ότι η σχετική ενημέρωση αφορά τους δημότες και κατοίκους των τριών συγκεκριμένων δήμων των περιοχών της Αττικής.

Αναλυτικότερα, οι ανακοινώσεις:

Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Σε κατ’ οίκον εμβολιασμό αδύναμων κοινωνικών ομάδων, προχωρά ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τη Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου (2η ΔΥΠΕ). Παρά τις ουσιαστικές παρεμβάσεις και τα μέτρα περιορισμού που έχουν ληφθεί, η επικινδυνότητα του ιού SARS-COV-2 αυξάνεται από την εύκολη μετάδοση. Γι’ αυτό το λόγο το τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου ενεργοποιεί τη λίστα των ωφελούμενων του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα προκειμένου να προχωρήσει ο εμβολιασμός τους.

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη βρίσκεται κοντά στους κοινωνικά αδύναμους δημότες του και με όλα τα μέσα που διαθέτει φροντίζει να προχωρήσει η διαδικασία εμβολιασμού τους προκειμένου να υποστηριχθεί η ανοσολογική τους προστασία έναντι της λοίμωξης. Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Ερχόμαστε εμείς σε εσάς» ενισχύει το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο ομαλός εμβολιασμός τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου στα τηλ. 213 2004 864/868/874.

Δήμος Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής (Υ.Π.Ε.) συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια εμβολιασμού των πολιτών κατά του Covid-19.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, προχωρά στην καταγραφή των ατόμων που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι και επιθυμούν να εμβολιαστούν. Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν άτομα για κατ’ οίκον εμβολιασμό, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο 210 7652588, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από 8.00 – 11.00 π.μ.

Ο εμβολιασμός θα γίνει με ευθύνη της 1ης Υ.Π.Ε. από ειδικά κλιμάκια που θα συσταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Επ’ αυτού θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Απαραίτητα στοιχεία καταγραφής είναι: Ονοματεπώνυμο – Διεύθυνση – Τηλέφωνο – ΑΜΚΑ.

Ο εμβολιασμός είναι η άμυνα της ανθρωπότητας και πράξη κοινωνικής ευθύνης – αλληλεγγύης.

Δήμος Μαραθώνος

Λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας στην πρόσβαση σε εμβολιαστικά κέντρα και επιθυμώντας να συνδράμουμε επιπλέον στην εκστρατεία εμβολιασμού που είναι σε εξέλιξη, ο Δήμος Μαραθώνος σε συνεργασία με την 1η ΥΠΕ, εξασφάλισε την δυνατότητα του εμβολιασμού κατ’ οίκον για τους δημότες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς όλων των κοινοτήτων και με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας «Βοήθεια στο σπίτι», θα συλλέξουμε τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων και κατόπιν της διαδικασίας αυτής, η Δημοτική Αρχή θα μεριμνήσει για τον εμβολιασμό τους.

Στόχος όλων μας είναι η εξυπηρέτηση του κοινού και βέβαια η καλύτερη θωράκιση του τόπου μας, αφού όσο περισσότεροι συμπολίτες μας διευκολυνθούν, τόσο πιο ασφαλής θα είναι ο Δήμος μας.

Οποιοδήποτε αντιμετωπίζει δυσκολία και επιθυμεί να εμβολιαστεί κατ’ οίκον μπορεί να έρθει σε επαφή με τον φαρμακοποιό του και με την Κοινωνική Υπηρεσία μας «Βοήθεια στο σπίτι», οι οποίοι θα καταγράψουν τα στοιχεία του για να δρομολογήσουμε τον εμβολιασμό.

Γιώργος Ζορμπάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα υγείας Δήμου Μαραθώνος.

Διαβάστε επίσης: Προγραμματισμός από τον Δήμο Ν. Σμύρνης για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον

Τελευταία Νέα