Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 | 21:40
ΑρχικήΑττικήΔυτική ΑττικήΕλευσίνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της τελετής έναρξης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της...

Ελευσίνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της τελετής έναρξης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

newsroom |

Το προσεχές διήμερο, Παρασκευή και Σάββατο 3-4 Φεβρουαρίου, θα εφαρμοστεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες επηρεάζουν κυρίως το παραλιακό τμήμα της Ελευσίνας, προχωρά η Τροχαία το προσεχές διήμερο, Παρασκευή και Σάββατο 3-4 Φεβρουαρίου, ενόψει της τελετής έναρξης του διεθνούς πολιτιστικού θεσμού «2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Η τελετή έναρξης και η επίσημη εκκίνηση του καλλιτεχνικού προγράμματος έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ενώ οι εναρκτήριες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και την Κυριακή (5/2).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και υπολογισμούς των ιθυνόντων, την πόλη της Ελευσίνας αναμένεται να παρευρεθούν το προσεχές Σάββατο περίπου 8.000 επισκέπτες, ενώ η τελετή έναρξης που θα φιλοξενηθεί στο παράκτιο μέτωπο θα μεταδοθεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ στις 19:00.

Όπως ανακοινώθηκε, για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων του διημέρου, θα τεθούν σε εφαρμογή στην ευρύτερη περιοχή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από την Παρασκευή (3/2) έως το Σάββατο (4/2) και συγκεκριμένα:

Παρασκευή 3/2 (Ημέρα γενικής πρόβας)

Από τις 18:00 έως και τις 00:00 θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

– επί της οδού Κανελλοπούλου, από την οδό Μουρίκη έως και την οδό Κοντούλη.

– επί της οδού Ίωνος Δραγούμη, από την οδό Μπουμπουλίνας έως και την οδό Κοντούλη.

Προκείμενου να μην δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα, η κάθοδος των οχημάτων θα σταματά στο ύψος της οδού Χαριλάου.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των συγκεκριμένων δρόμων, να σταθμεύσουν τα οχήματά τους πάνω από την οδό Χαριλάου.  

Σάββατο 4/2 (Τελετή έναρξης – Ημέρα πρώτη)

Από τις 07:00 έως και τις 00:00 θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

– επί της οδού Κανελλοπούλου, από την οδό Μουρίκη έως και την είσοδο του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ.

– επί της οδού Ίωνος Δραγούμη, από την οδό Μπουμπουλίνας έως και την είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου.

Προκείμενου να μην δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα, η κάθοδος των οχημάτων θα σταματά στο ύψος της οδού Χαριλάου.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των συγκεκριμένων δρόμων, να σταθμεύσουν τα οχήματά τους πάνω από την οδό Χαριλάου.

Από τις 15:00 έως και τις 19:00 θα διακοπεί η είσοδος οχημάτων σε όλη την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Δήμητρος, Ηρώων Πολυτεχνείου, Ιερά Οδός, Μουρίκη, Κανελλοπούλου.

Στην περιοχή αυτή θα κινούνται πομπές της Τελετής και ως εκ τούτου παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις των οχημάτων τους, η κίνηση των οποίων θα επιτρέπεται μόνο για την έξοδο από την περιοχή αυτή.

Επίσης, από την Παρασκευή (3/2) το πρωί έως και την Κυριακή (5/2) το απόγευμα μεταφέρεται η αφετηρία των αστικών λεωφορείων στη συμβολή των οδών Μουρίκη και Κανελλοπούλου, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στις πορείες των λεωφορείων, κυρίως στις ώρες που θα «πεζοδρομηθεί» η οδός Κανελλοπούλου.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, δεύτερη ημέρα της επίσημης έναρξης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται χωρίς περιορισμούς.

Τελευταία Νέα