Σε επικίνδυνο επίπεδο τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων – Γονείς στην Κηφισιά περιπολούν για την προστασία των παιδιών τους – Τι δηλώνουν στην ΕΡΤ
Εκτός ελέγχου φαίνεται πως εξελίσσεται το φαινόμενο των περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων στην Αττική. Ακόμη ένα περιστατικό παρ’ ολίγον κλοπής, σημειώθηκε το Σάββατο (28/10) στην Κηφισιά, αλλά τα ίδια τα παιδιά κατάφεραν να την αποτρέψουν σύμφωνα με γονείς, μέλη της πρωτοβουλίας γονέων «KIFISSIA WATCH».
Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι (28/10), στην Κηφισιά ένας 18χρονος μαζί με δύο ακόμη άτομα, κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε δύο 17χρονους με ένα σιδερένιο λοστό, αφού πρώτα τους είχαν ρίξει σπρέι στο πρόσωπο προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν και να τους αποσπάσουν τα κινητά τηλέφωνα.
Γονείς στην Κηφισιά περιπολούν
Την ίδια στιγμή, περιπολίες πραγματοποιούν γονείς στην Κηφισιά μέσω συγκεκριμένης δράσης, για να προστατεύσουν τα ανήλικα παιδιά τους, καθώς τα περιστατικά στην περιοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένα. «Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί. Προσπαθούμε να πιέσουμε για προστασία των παιδιών μας», επισημαίνουν γονείς-μέλη της πρωτοβουλίας και ζητούν «συνεχή παρουσία των αστυνομικών», όπως δηλώνουν στην κάμερα της ΕΡΤ.
Στο χθεσινό περιστατικό είχαν κλείσει ραντεβού ο 17χρονος, το θύμα δηλαδή, μαζί με τον 18χρονο στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, προκειμένου ο 17χρονος να του πουλήσει ένα κινητό, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Είχαν γνωριστεί από μία πλατφόρμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί, λοιπόν, ο 18χρονος τον πήγε σε ένα απόμερο σημείο. Τους περίμεναν οι δύο συνεργοί του και αφού τους έριξαν σπρέι στο πρόσωπο, στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν με τον σιδερένιο λοστό και τους έκλεψαν τα κινητά.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 18χρονο δράστη, καθώς ο ίδιος είχε πάρει το κλεμμένο κινητό και προσπαθούσε να το πουλήσει σε κάποιο άλλο άτομο. Την ώρα που προσπαθούσε να το πουλήσει, τον συνέλαβαν και του πέρασαν χειροπέδες. Αντιμετωπίζει σοβαρές ποινικές κατηγορίες, ωστόσο, φαίνεται πως στην Κηφισιά αυτό το φαινόμενο είναι καθημερινό.
Όπως αναφέρει στην ΕΡΤ, ο Κύρος Ασφής, μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών «KIFISSIA WATCH», μιας ομάδας γονέων που κάνουν περιπολίες, προσπαθούν να βοηθήσουν την Αστυνομία ώστε να προστατεύσουν τα παιδιά τους, τα οποία πέφτουν καθημερινά θύματα ληστειών και κλοπών αλλά και ξυλοδαρμών. Χθες το βράδυ «είχαμε μια παρ’ ολίγον κλοπή και τα ίδια τα παιδιά κινήθηκαν, προκειμένου να αποθήσουν τον συγκεκριμένο δράστη», ανέφερε ο κ. Ασφής.
Όπως επισημαίνει, «υπήρξε κάποια βελτίωση στην Κηφισιά λόγω της αυξημένης αστυνόμευσης, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει ατονίσει». Όπως είπε ακόμη, «υπάρχει μια παρουσία αλλά για λίγο. Χθες προσπαθούσαμε να βρούμε και να καλέσουμε αστυνομικούς, αλλά δεν υπήρχε εδώ παρουσία».
Και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να είμαστε καθημερινά σε όλους τους δρόμους της Κηφισιάς. Προσφέρουμε επικουρικά στο έργο της Αστυνομίας. Θέλουμε, όμως, όταν ειδοποιούμε για κάτι να υπάρχει άμεση επέμβαση. Και το κυριότερο να υπάρχει συνεχής παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Θα δουλέψει αποτρεπτικά προς όλους όσοι έρχονται εδώ με κακούς σκοπούς».
«Έχει εκτροχιαστεί η κατάσταση με τις επιθέσεις κατά ανηλίκων», καταγγέλλει άλλο μέλος της πρωτοβουλίας γονέων.