Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | 01:34
Αρχική City Stories Έκθεση στην Ελευσίνα: Οι φορεσιές της Αττικής

Έκθεση στην Ελευσίνα: Οι φορεσιές της Αττικής

newsroom |

Από τις 15 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, σύλλογοι, πολίτες, παιδιά και μαθητές θα μπορούν να δουν από κοντά παραδοσιακές φορεσιές της Αττικής από τον 19ο αιώνα έως τα μέσα του 20ου αιώνα

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας και το Εθνολογικό Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού-Συλλογή «Ηλία Ε. Δαραδήμου», στα πλαίσια των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνουν την έκθεση «Οι φορεσιές της Αττικής», τα εγκαίνια της οποίας θα τελεστούν την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στην Ελευσίνα (Νικολαΐδου 50, πεζόδρομος, πλησίον αρχαιολογικού χώρου).

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και θα μπορούν να την επισκέπτονται σύλλογοι, σχολεία και γκρουπ, κατόπιν ραντεβού (τηλ. 6977903186 – 2105542018).

Όπως σημειώνεται, κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για την Covid-19 που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης:

• Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-13:00 & 17:00-21:00

• Σάββατο & Κυριακή: 17:00-21:00

«Πρόκειται για μια προσπάθεια που έπρεπε να γίνει γνωστή σε όλους, στα παιδιά, στους μαθητές, στους ενηλίκους, στους Έλληνες αλλά και στους ξένους. Να μάθουν την ιστορία του τόπου μας. Να δουν από κοντά κάθε βελονιά της γιαγιάς, τα κεντίδια, όπως έλεγαν», τονίζει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Ελευσίνας, Ντίνα Τριλίκη, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της προς όλους όσους βοήθησαν την προσπάθεια αυτή, που έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

«Η πανδημία μας έφερε αρκετά πίσω. Όμως συνεχίζουμε με όρεξη και αγάπη για την ανάδειξη της ιστορίας μας. Αξίζει κάθε προσπάθεια», υπογραμμίζει η κ. Τριλίκη.

Σημειώνεται ακόμα ότι παράλληλα με την έκθεση, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας έχει εκδώσει ένα συλλεκτικό λεύκωμα με όλες τις φορεσιές και χαιρετισμούς δημάρχων από τις πόλεις των οποίων προέρχονται οι φορεσιές της Αττικής. Στο λεύκωμα χαιρετίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Τελευταία Νέα