Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 17:03
Αρχική City Stories Εγκαίνια για το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας τη Δευτέρα (18/9)

Εγκαίνια για το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας τη Δευτέρα (18/9)

newsroom |

Ένα νέο, σύγχρονο, καινοτόμο, βιοκλιματικό σχολικό κτίριο, δυναμικότητας 360 μαθητών – Τον αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ

Το πρωί της Δευτέρας, 18 Σεπτεμβρίου, στις 08:15, θα τελεστούν τα εγκαίνια του νεότεκτου 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας, παρουσία και του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου.

Τον αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Το κτίριο (Λεωφ. Δεκελείας & Κιλκίς) είναι δυναμικότητας 360 μαθητών και αποτελείται από τρεις πτέρυγες σε σχήμα Π, όπου οι δύο περιλαμβάνουν τους χώρους διοίκησης, τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια που αναπτύσσονται σε ισόγειο, α’ όροφο και β’ όροφο, ενώ η τρίτη πτέρυγα περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τους βοηθητικούς της χώρους που αναπτύσσονται σε ισόγειο και υπόγειο.

Το υπόγειο περιλαμβάνει θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, αποθηκευτικούς χώρους και μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Το ισόγειο περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κεντρικό υπόστεγο χώρο, κυλικείο, βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, χώρους διοίκησης, χώρους υγιεινής, δύο (2) κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα.

Το κτίριο έχει αντιμετωπιστεί βιοκλιματικά επίσης ως προς τον προσανατολισμό, την ηλιοπροστασία, τον φυσικό φωτισμό – αερισμό, τη μόνωση και τη φύτευση. Κατά μήκος της νότιας πλευράς του κτιρίου, δημιουργούνται ημιυπαίθριοι χώροι και αρχιτεκτονικές προεξοχές, ώστε να παρέχεται ηλιοπροστασία στα ανοίγματα, ενώ παράλληλα, για την ενίσχυση της σκίασης, κατασκευάζονται κατάλληλα σκίαστρα με σταθερές περσίδες, στις περιοχές των ανοιγμάτων.

Σε όλους τους κύριους χώρους παρέχεται επαρκής φυσικός φωτισμός και αερισμός μέσω των κύριων φωτιστικών επιφανειών, αλλά και μέσω των φεγγιτών στα ψηλότερα σημεία των εξωτερικών τοίχων και στα υπερυψωμένα τμήματα του τελευταίου ορόφου.

 Ακολουθήστε το attica24 σε FacebookTwitterInstagram και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα