Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023 | 23:52
Αρχική Αττική Έχασε τη ζωή του 16χρονο κορίτσι που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό

Έχασε τη ζωή του 16χρονο κορίτσι που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό

newsroom |

Είναι ο τρίτος θάνατος που καταγράφεται στη χώρα μας, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 17 ετών

Ένα ακόμη παιδί καταγράφεται στη μακάβρια λίστα των νεκρών από κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό αυτών πλέον να φθάνει τα τρία. Πρόκειται για ένα κορίτσι 16 ετών, το οποίο το πήγε η μητέρα του χθες (Σάββατο) στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το 16χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο νοσοκομείο, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν έγινε δυνατό να αναταχθεί. Στο πλαίσιο των προσπαθειών ελήφθη δείγμα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος (μοριακή εξέταση) η οποία και έδειξε ότι το κορίτσι ήταν θετικό στον ιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που μεταδόθηκαν, η μητέρα του παιδιού είπε στους γιατρούς ότι το κορίτσι την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος.

Αναμένονται τα αποτελέσματα από τη νεκροψία για να διαφανεί η συνολική κατάσταση της υγείας του και το ενδεχόμενο να έπασχε από κάποιο άλλο νόσημα.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας έχουν χάσει τη ζωή τους ένα ακόμη κορίτσι 16 ετών στη Θήβα και ένα νεογέννητο βρέφος 37 μόλις ημερών. Και οι τρεις αυτοί θάνατοι έχουν σημειωθεί κατά την εκδήλωση του τρίτου κύματος.

Με πληροφορίες από news247.gr / kathimerini.gr

Τελευταία Νέα