Σάββατο, 9 Μαΐου 2026 | 02:03
ΑρχικήΑττικήΔυτική ΑττικήΔυτική Αττική: «Έκρηξη» ενεργών κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα

Δυτική Αττική: «Έκρηξη» ενεργών κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα

newsroom |

Καμπανάκι κινδύνου από την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη Δυτική Αττική

Ραγδαία αύξηση στα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού σε ό,τι αφορά την περιοχή της Δυτικής Αττικής καταγράφηκε εκ νέου την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων στη Δυτική Αττική ανέρχεται πλέον στα 528, αριθμός αυξημένος κατά 76 ασθενείς σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 115 άτομα και σε απομόνωση κατ’ οίκων βρίσκονται 413. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα 85 κάτοικοι της Δυτικής Αττικής είχαν ανάγκη νοσηλείας, ενώ 367 ήταν σε απομόνωση κατ’ οίκων.

Αναλυτικότερα:

• Στον Δήμο Ελευσίνας το σύνολο ενεργών κρουσμάτων είναι 120 (110 την προηγούμενη εβδομάδα)

• Στον Δήμο Ασπροπύργου 112 ενεργά κρούσματα (72 την προηγούμενη εβδομάδα)

• Στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 64 ενεργά κρούσματα (31 την προηγούμενη εβδομάδα)

• Στον Δήμο Μεγαρέων 106 ενεργά κρούσματα (127 την προηγούμενη εβδομάδα)

• Στον Δήμο Φυλής 126 ενεργά κρούσματα (112 την προηγούμενη εβδομάδα)

«Δυστυχώς, δεν παρατηρούμε μείωση των κρουσμάτων στην περιοχή μας. Όμως παραμένουμε αισιόδοξοι και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες όπως οι έλεγχοι με rapid tests σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, με συντονισμό του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Τηρούμε τα μέτρα ως την έξοδο από αυτή τη δύσκολη κατάσταση», δήλωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Τελευταία Νέα