Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 | 01:46
Αρχική Αττική Νότια Προάστια Δύο χιλιάδες κουδούνια φιλίας θα κρεμαστούν το Σάββατο στη Γλυφάδα

Δύο χιλιάδες κουδούνια φιλίας θα κρεμαστούν το Σάββατο στη Γλυφάδα

newsroom |

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Δήμου Γλυφάδας, με στόχο την κοινωνική αφύπνιση για τα άτομα με νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές – Μεγάλος περίπατος το πρωί του Σαββάτου (14/5) στο κέντρο της πόλης για την ενημέρωση του κοινού

Ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Best Buddies Ελλάδας, διοργανώνει μεγάλη εκστρατεία συμβολικού χαρακτήρα με κεντρικό μήνυμα: «Η Φιλία είναι Δώρο» και στόχο την κοινωνική αφύπνιση για τα άτομα με νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές.

Πιο συγκεκριμένα, με αφετηρία το δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15) το πρωί (11:00) του Σαββάτου 14 Μαΐου διοργανώνεται περίπατος στο κέντρο της πόλης, ακολουθώντας τη διαδρομή Μεταξά – Δρόμος Ποιητών – Κύπρου – Κολυμβητήριο – Μεταξά – Δρόμος Ποιητών – Λαζαράκη και επιστροφή στο δημαρχείο, για την ενημέρωση του κόσμου και την ανάπτυξη της φιλίας μέσω της κοινωνικής προσέγγισης.

Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος και ο διεθνής βετεράνος καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος πρόσφατα μίλησε για την προσωπική του ιστορία, έχοντας παράλληλα αναπτύξει μεγάλη και αξιομνημόνευτη δράση για τον αυτισμό.

«Στο σχεδιασμό για την πόλη μας, είναι η λειτουργία ενός πρωτοποριακού σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες απ’ όλη την Αττική», αναφέρει στο μήνυμά του, στο πλαίσιο της δράσης, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και προσθέτει: «Ένα σχολείο που θα αλλάξει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ειδική εκπαίδευση και θα αποδείξει ότι δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων δημιουργείται σύντομα στη Γλυφάδα μας. Είναι ένα έργο που θα αποτελέσει φάρο παιδείας και κουλτούρας. Χαιρετίζω με ιδιαίτερη συγκίνηση τη δράση που διοργανώνουμε στην πόλη μας, με την πεποίθηση ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να περάσουμε μέσα από αυτήν το μήνυμα των ίσων ευκαιριών για όλους», υπογραμμίζει ο κ. Παπανικολάου.

Συντονίστρια της δράσης από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας είναι η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, η οποία σημειώνει στο μήνυμά της: «Το σημαντικό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε είναι πως όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και πρέπει να έχουν και ίσες ευκαιρίες. Κανείς δεν αποκλείεται από καμία δραστηριότητα. Ελάτε όλοι το Σάββατο μαζί μας, να γνωριστούμε, να περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης μας, να αναδείξουμε και να διαδώσουμε τις αξίες της φιλίας, του σεβασμού, της συνεργασίας».

Τελευταία Νέα