Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 17:05
Αρχική Αττική Πειραιάς Δραπετσώνα: Εγκαινιάστηκε το πάρκο - έργο ανάπλασης στο Καστράκι

Δραπετσώνα: Εγκαινιάστηκε το πάρκο – έργο ανάπλασης στο Καστράκι

newsroom |

Το έργο, προϋπολογισμού 3,57 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιήθηκε από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Μία σημαντική ανάπλαση που αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή Καστρακίου στη Δραπετσώνα παραδόθηκε στους κατοίκους τις προηγούμενες ημέρες, από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Πρόκειται για ένα νέο πάρκο πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνιας Πύλης, με ζώνες υψηλής και χαμηλής φύτευσης, με διαδρομές περιπάτου και χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής (πάρκο, αναψυκτήριο, ανοικτό θέατρο, παιδική χαρά). Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.568.668,99 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και είχε φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της σημερινής περιφερειακής αρχής και της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη, Σταυρούλας Αντωνάκου, για να ξεμπλοκάρει το έργο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωσή του. «Πρόκειται για ένα έργο πνοής που υλοποιήθηκε με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Ο χώρος αυτός αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα από τα χιλιάδες έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια στην Αττική, με στόχο την ισότιμη τοπική ανάπτυξη και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Είναι ένα έργο που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε κάτοικος της περιοχής. Μιλάμε με έργα και όχι με λόγια. Όταν εργαζόμαστε χωρίς παρωπίδες ωφελούνται οι πολίτες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς ένα έργο που ξεκίνησε την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Παρόντες στα εγκαίνια του πάρκου ήταν ο βουλευτής Β’ Πειραιά, Γιάννης Τραγάκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» Ν. Παπαγεωργίου, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ε. Μπαρμπαγιάννη και Σ. Μελάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χ. Καραμάνος, Π. Χατζηπέρος, Β. Λάσκαρη, οι υποψήφιοι βουλευτές Γ. Βρεττάκος και Μ. Λιβανός, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Πειραιά & Νήσων Σ. Παγωτέλης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών» Π. Διαληνάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Το έργο ανάπλασης στο Καστράκι

Οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στο Καστράκι Δραπετσώνας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

  • Την ανακατασκευή και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της περιοχής του Καστρακίου (συνολικού εμβαδού 20.833,77 τ.μ.).
  • Την αποπεράτωση του αναψυκτηρίου (συνολικού εμβαδού 170,64 τ.μ.).
  • Την αποπεράτωση του ανοικτού κυκλικού υπαίθριου θεάτρου πέντε βαθμίδων 300 θέσεων.
  • Την κατασκευή νέας παιδικής χαράς συνολικού εμβαδού 497,20 τ.μ., εκτεταμένες φυτεύσεις πρασίνου.
  • Την κατασκευή αρδευτικού δικτύου, καθώς και ηλεκτροφωτισμό συνολικά για τον χώρο.

Δείτε φωτογραφίες

Τελευταία Νέα