Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 | 18:20
Αρχική Αττική Νότια Προάστια Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Ξεκινά το πρόγραμμα «Οι Γάτες μας»

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Ξεκινά το πρόγραμμα «Οι Γάτες μας»

newsroom |

Στόχος του δημοτικού προγράμματος η καταγραφή, η σήμανση, η στείρωση και η υιοθεσία των αδέσποτων γατών

Ξεκινά την 1η Ιουνίου το πρόγραμμα του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης «Οι Γάτες μας», που αφορά τη στείρωση αδέσποτων γατών. Σκοπός του προγράμματος είναι η καταγραφή και σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων γατών, μέσω της σήμανσης, στείρωσης και υιοθεσίας τους, καθώς και η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της -κατά περίπτωση- κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα της πόλης, η εξασφάλιση τροφής/νερού και οι παρεμβατικές δράσεις σε θέματα προστασίας τους.

Όπως ενημέρωσε σχετικά ο δήμος, τα φιλοζωικά σωματεία με έδρα τις τρεις περιοχές (Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη), καθώς και οι ενδιαφερόμενοι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του δήμου που επιθυμούν να στειρώσουν αδέσποτη γάτα της περιοχής όπου διαμένουν, μπορούν να επικοινωνούν στο email: oigatesmas@vvv.gov.gr.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να παραλάβουν το ηλεκτρονικό κουπόνι (voucher) από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, ως προς τη δωρεάν εκτέλεση του συνόλου των κτηνιατρικών εργασιών που απαιτούνται εκ του νόμου για τη στείρωση αδέσποτων γατών σε έναν εκ των τριών συμβεβλημένων με τον δήμο κτηνιάτρων που θα υποδειχθεί από την ανωτέρω υπηρεσία, είναι η εξής:

Ηλεκτρονική αίτηση με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του δημότη, κατοίκου ή του εκπροσώπου του φιλοζωικού σωματείου στο παραπάνω email.

Προσκόμιση εγγράφου (πιστοποιητικό δημοτολογίου, λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο πρόσφορο μέσο) από το οποίο να προκύπτει, η ιδιότητα του δημότη ή η μόνιμη κατοικία του ενδιαφερόμενου φιλόζωου στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (ζητείται μόνο την πρώτη φορά).

– Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας του ενδιαφερόμενου (ζητείται μόνο την πρώτη φορά).

– Φωτογραφία του αδέσποτου και πλήρη περιγραφή της τοποθεσίας που βρίσκεται η αδέσποτη γάτα.

Ειδικότερα, για τα φιλοζωικά σωματεία με έδρα τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κρίνεται ως αναγκαία η προσκόμιση μόνο για την πρώτη φορά στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου και των κάτωθι δικαιολογητικών, προκειμένου η έναρξη της συνεργασίας με τον δήμο να γίνει με τον πλέον ορθό και διάφανο τρόπο:

1. Επικυρωμένο αντίγραφο του τελευταίου ισχύοντος καταστατικού του Σωματείου.

2. Πιστοποιητικό καταχώρισης του Σωματείου στα οικεία βιβλία σωματείων.

3. Ακριβές αντίγραφο του πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου περί εκλογής των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου.

4. Ακριβές αντίγραφο του πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου περί συγκροτήσεώς του σε σώμα.

5. Πιστοποιητικό περί μη προσβολής του κύρους αρχαιρεσιών.

6. Στοιχεία ταυτότητας νόμιμου εκπροσώπου.

Σε περίπτωση άλλης κατηγορίας Νομικού Προσώπου, χρειάζεται να προσκομιστούν τα απαραίτητα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα.

Όπως διευκρινίζεται, η σχετική δαπάνη του δήμου για φέτος θα μπορέσει να καλύψει την στείρωση περίπου 700 γατών. Για την επιτυχία της συγκεκριμένης προσπάθειας, πολύτιμη θα είναι η συμμετοχή και δράση όλων των φιλοζωικών σωματείων του δήμου, των δημοτών και κατοίκων του, προκειμένου να προσφερθούν στους μικρούς τετράποδους φίλους μας ευπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Τελευταία Νέα