Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 | 08:58
Αρχική Urban Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Έως τις 14/6 σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για την...

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Έως τις 14/6 σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα

newsroom |

Οι μειώσεις εκπομπών CO2 στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εκτιμάται ότι σήμερα φθάνουν στο 35%

Σε δημόσια, ηλεκτρονική διαβούλευση τίθεται από σήμερα και μέχρι την επόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου το σχέδιο «Μακροπρόθεσμος Σχεδιασμός για την Ενέργεια και το Κλίμα προς την Ανθρακική Ουδετερότητα 2050» του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Το σχέδιο έχει εκπονηθεί υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού έργου C-Track 50 «Putting regions on track for carbon neutrality by 2050», υπό την επίβλεψη του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Σκοπός του ερευνητικού έργου είναι η μετάβαση των δημοτικών αρχών σε έντεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την ανθρακική ουδετερότητα. Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αποτελεί έναν από τους ελάχιστους δήμους της Ε.Ε. που έχει συντάξει το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο μετά τη διαδικασία διαβούλευσης, θα συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή του.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της υπογραφής του συμφώνου των δημάρχων για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Υπενθυμίζεται επίσης πως βάσει μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι μειώσεις εκπομπών CO2 καθώς και η κατανάλωση ενέργειας είχε ήδη μειωθεί κατά 27% από το 2018, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον στόχο για το 2020 ο οποίος ήταν μείωση 20%. Σήμερα, εκτιμάται πως οι αντίστοιχες μειώσεις για τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είναι σχεδόν στο 35%, προσεγγίζοντας το στόχο του 40% όπως έχει τεθεί για το 2030.

Πλέον, ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ολοκληρώνει τον σχεδιασμό για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας μέχρι το 2050, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση και να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους, μπορούν να κατεβάσουν ολόκληρο το σχέδιο στον ακόλουθο σύνδεσμο: Σχέδιο Ενεργεια-Κλιματικη Αλλαγη 2050_Δήμος ΒΒΒ (vvv.gov.gr) και να αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους στο dapostolopoulos@vvv.gov.gr μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιουνίου.

Τελευταία Νέα