Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | 02:15
Αρχική Αττική Αθήνα Δήμος Αθηναίων: Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός - Οι νέοι αντιδήμαρχοι

Δήμος Αθηναίων: Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός – Οι νέοι αντιδήμαρχοι

newsroom |

Με απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη ορίζονται οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αθηναίων

Στον ορισμό των νέων αντιδημάρχων, με βάση όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και χρόνο θητείας από 1/9/2021 έως 31/08/2022, προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ανακοινώνοντας τις προτάσεις του και για τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Για τη θέση προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε ο Ελευθέριος Σκιαδάς, ο οποίος μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου. Επίσης, ο κ. Σκιαδάς θα είναι και πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος του Δήμου Αθηναίων.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις των νέων αντιδημάρχων:

Χρήστος Τεντόμας: Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου. Μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων.

Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος: Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού, Ενεργειακής Αναβάθμισης και Πολιτικής Προστασίας

Νικόλαος Αβραμίδης: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης: Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως

Εμμανουήλ Καλαμπόκας: Αντιδήμαρχος Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων. Τις αρμοδιότητες στον τομέα της Παιδείας που κατείχε μέχρι σήμερα, αναλαμβάνει πλέον ο Νίκος Βαφειάδης.

Αικατερίνη Γκαγκάκη: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών. Μέχρι σήμερα ήταν αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών.

Νικόλαος Βαφειάδης: Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας. Οι αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που κατείχε έως σήμερα, πέρασαν στην Κατερίνα Γκαγκάκη.

Βασίλειος Κορομάντζος: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων

Άννα Ροκοφύλλου: Αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας. Πρόκειται για νέα θέση αντιδημάρχου.

Γρηγόρης Λέων: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Δόμησης. Αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του ΚΥΑΔΑ και αναλαμβάνει θέση αντιδημάρχου, με αρμοδιότητες που κατείχε μέχρι σήμερα ο Ελευθέριος Σκιαδάς.

Επίσης, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της διοικητικής δομής του Δήμου Αθηναίων, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης εισηγήθηκε την τοποθέτηση νέων προέδρων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Συγκεκριμένα:

• Στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), την Νίκη Αραμπατζή, μέχρι σήμερα πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Αθήνα 9,84.

• Στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), την Αλεξία Έβερτ, πρώην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που είχε παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση τον περασμένο Νοέμβριο.

• Στη Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης & Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ), τον Γιώργο Αποστολόπουλο.

• Στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), την Μελίνα Δασκαλάκη.

• Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, την Αγγελή Λυκούδη Δήμητρα – Ινέζ.

• Στη Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Αθήνα (ΔΕΡΑ 9,84), την Πόπη Δομάζου, μέχρι σήμερα εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης παραμένει αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Εντεταλμένοι σύμβουλοι παρά τω Δημάρχω:

Νέος εντεταλμένος σύμβουλος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων, με πρόσθετη αρμοδιότητα τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, ορίζεται ο Νίκος Μακρόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας & Επενδύσεων.

Παραμένουν ως εντεταλμένοι σύμβουλοι:

Σεραφίνα Αβραμίδου: Αδέσποτα και την Αστική Πανίδα.

Μελίνα Δασκαλάκη: Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων.

Τελευταία Νέα