Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 09:17
Αρχική Αττική Δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Φωτογραφίες των θυμάτων στα έδρανα...

Δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Φωτογραφίες των θυμάτων στα έδρανα του ακροατηρίου

newsroom |

Φωτογραφίες των θυμάτων τοποθέτησαν στα έδρανα συγγενείς: «Αφήστε μας να δείξουμε τον πόνο μας» – Η αντίδραση της προέδρου

Φωτογραφίες των θυμάτων που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, έβαλαν οι συγγενείς τους στα έδρανα του ακροατηρίου στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Η πρόεδρος, ενοχλημένη, είπε προς τους συγγενείς θυμάτων που είχαν τοποθετήσει τις φωτογραφίες πως «Έχω γνώση και επίγνωση τι δικάζουμε» και ρώτησε «Θέλω να ξέρω γιατί έχετε βάλει φωτογραφίες των θυμάτων στα έδρανα;».

Την απάντηση έσπευσε να δώσει συνήγορος από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής, ο οποίος είπε: «Συγγνώμη κυρία πρόεδρε, γιατί έτσι θέλουν. Απαγορεύεται;», την ίδια στιγμή που κάποιος από το ακροατήριο ακούστηκε να λέει «για να ραγίσουν οι πέτρες».

Η πρόεδρος ρώτησε αν η κίνηση αποσκοπεί στο να είναι φορτισμένο το κλίμα της δίκης, με παριστάμενο στις θέσεις του κοινού να της απαντά πως «4,5 χρόνια είναι φορτισμένο το κλίμα. Κυρία πρόεδρε σεβόμαστε το δικαστήριο σας, σεβαστείτε κι εσείς τον πόνο μας», ενώ άλλος την ρώτησε αν θεωρεί προσβλητική την τοποθέτηση των φωτογραφιών.

Πρόεδρος: Όχι

Ακροατήριο: Τότε αφήστε μας να δείξουμε τον πόνο μας.

Πρόεδρος: Δε θέλω να έχει κανένας καμία αγωνία ότι δεν έχει καταλάβει το δικαστήριο.

Ακροατήριο: Θα φανεί στο τέλος.

Πρόεδρος: Δε θέλω να ακούω το «θα φανεί». Θα δικάσουμε σε κλίμα ψυχραιμίας.

Αν και από την πλευρά της υπεράσπισης ζητήθηκε να αποσυρθούν οι φωτογραφίες, η πρόεδρος δεν έδωσε επιπλέον έκταση στην κίνηση των συγγενών: «Ας το αφήσουμε κύριε συνήγορε», είπε κλείνοντας την συζήτηση.

Τελευταία Νέα