Τετάρτη, 8 Απριλίου 2026 | 13:37
ΑρχικήΑττικήΒόρεια ΠροάστιαΧαλάνδρι: Παραμένει δύσκολη η επόμενη μέρα - Αγώνας δρόμου για να ...

Χαλάνδρι: Παραμένει δύσκολη η επόμενη μέρα – Αγώνας δρόμου για να επανέλθει η πόλη σε κανονικούς ρυθμούς

newsroom |

Ενημέρωση του Δήμου Χαλανδρίου για τα πεσμένα δέντρα και τα σπασμένα κλαδιά

Αρκετές ακόμα ημέρες θα χρειαστούν για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίς» στο Χαλάνδρι, όπως ενημέρωσε σχετικά η δημοτική αρχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αιτήματα των δημοτών είναι εκατοντάδες, ενώ συνολικότερα στην πόλη -μία εβδομάδα μετά την έντονη χιονόπτωση και τις καταστροφές που προκλήθηκαν- υπάρχουν περισσότερα από 500 σημεία που απαιτείται παρέμβαση από τα συνεργεία, την Υπηρεσία Πρασίνου και τους ανθρώπους του δήμου.

Πέραν όλων των άλλων, όπως σημειώνεται, η απώλεια της πόλης σε φυτικό κεφάλαιο λόγω των πεσμένων δέντρων είναι τεράστια.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου επισημαίνεται:

Ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει ότι οι ζημιές που άφησε πίσω της η πρόσφατη σφοδρή χιονόπτωση είναι εκατοντάδες σε όλο το Χαλάνδρι, ειδικά σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις πεσμένων δέντρων και σπασμένων κλαδιών.

Τα συνεργεία της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου συνεχίζουν να επιχειρούν με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις για το κόψιμο, το κλάδεμα και την απομάκρυνση πεσμένων δέντρων και κλαδιών.

Παράλληλα, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κόβουν δέντρα και κλαδιά που είναι κοντά σε καλώδια του ρεύματος, ως οφείλουν, μιας και ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα, από τη νομοθεσία, να επέμβει σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ.

Θα χρειαστούν μέρες για την πλήρη αποκατάσταση

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώνουν ότι ο όγκος των εργασιών που πρέπει να γίνει έως την πλήρη ανάταξη της πόλης είναι πολύ μεγάλος. Θα απαιτηθούν μέρες έως την ολοκλήρωση τους. Παρακαλούμε για την υπομονή και την κατανόηση των πολιτών.

Όσο διαρκεί η επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών, παρακαλούνται οι πολίτες να μην αποθέτουν ογκώδη αντικείμενα και να διευκολύνουν την ομαλή μετακίνηση των μηχανημάτων του Δήμου, στα σημεία που γίνονται παρεμβάσεις.

Τελευταία Νέα