Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 16:10
Αρχική Αττική Δυτικά Προάστια Χαϊδάρι: Τοποθετήθηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι 📷

Χαϊδάρι: Τοποθετήθηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι 📷

newsroom |

Αντίστροφη μέτρηση για να παραδοθεί προς χρήση και η δεύτερη πεζογέφυρα που τοποθετείται επί της Λεωφόρου Αθηνών, στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαϊδαρίου

Τοποθετήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (16/7) η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου και σύντομα αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες.

Παρόντες στην επίβλεψη των χθεσινοβραδινών εργασιών ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέας Λεωτσάκος και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός.

Η νέα πεζογέφυρα συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην ασφαλή διάσχιση της Λεωφόρου Αθηνών, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης του Χαϊδαρίου, όπου δυστυχώς κατά καιρούς έχουν σημειωθεί πολλά δυστυχήματα με θύματα πεζούς.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη πεζογέφυρα που τοποθετείται επί της Λεωφόρου Αθηνών, στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαϊδαρίου, καθώς είχε προηγηθεί στις 19 Μαΐου η παράδοση της πεζογέφυρας στη συμβολή Λεωφ. Αθηνών και Κυπρίων Αγωνιστών, κοντά στο Δαφνί.

«Η μελέτη για την κατασκευή της πεζογέφυρας εκπονήθηκε από το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών το διάστημα 2010-2012. Η άποψή μας και ως αντιπολίτευση, το 2014-2019 και ως δημοτική αρχή στη συνέχεια, ήταν να υλοποιηθεί οπωσδήποτε το έργο, με σεβασμό στο όμορο μνημείο, τον Πύργο Παλατάκι», σχολιάζει ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός και προσθέτει: «Η οποιαδήποτε αλλαγή θέσης της γέφυρας θα σήμαινε την απένταξη του έργου. Πετύχαμε την τροποποίηση του σχεδιασμού της γέφυρας, ώστε το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από τις άλλες που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του ίδιου έργου στην Αττική».

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εργασιών για τη νέα πεζογέφυρα

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της εκτέλεσης των εργασιών για την τοποθέτηση της πεζογέφυρας στο Παλατάκι, σε ισχύ βρίσκονται από χθες (Σάββατο 15/7) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Αθηνών και στην ευρύτερη περιοχή του Χαϊδαρίου.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

– Ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφ. Αθηνών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 15-07-2023 και ώρα 22:00 έως την Κυριακή 16-07-2023 και ώρα 09:00.

– Ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφ. Αθηνών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, την Κυριακή 16-07-2023 και από ώρα 02:00 έως 06:00.

– Ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Φαβιέρου προς διασταύρωση με τη Λεωφ. Αθηνών, κατά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 15-07-2023 και ώρα 23:00 έως την Κυριακή 16-07-2023 και ώρα 09:00.

Ειδικότερα:

– Καθολικός αποκλεισμός του οδοστρώματος στο τμήμα της Λεωφ. Αθηνών από την οδό Καραϊσκάκη έως την οδό Αγωνιστών.

– Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της Λεωφ. Αθηνών (στη δεξιά πλευρά στο ρεύμα προς Αθήνα) σε μήκος 290 μ. πριν από την οδό Ανεξαρτησίας και ακολούθως περιορισμός από δύο (2) σε μία (1) έως την οδό Αγωνιστών.

– Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε τρεις (3) της Λεωφ. Αθηνών (στη δεξιά πλευρά στο ρεύμα προς Ελευσίνα) σε μήκος 135 μ. πριν από την οδό Άνοιξης και ακολούθως περιορισμός δύο (2) επιπλέον δεξιών λωρίδων σε μήκος 250 μ. έως την οδό Φαβιέρου.

– Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 60 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λεωφ. Αθηνών και στο τμήμα της 500 μ. πριν την έναρξη του περιορισμού των δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και ρεύμα προς Ελευσίνα) έως τα 100 μ. πριν την έναρξη του περιορισμού των δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και προς Ελευσίνα).

– Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 40 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λεωφ. Αθηνών και στο τμήμα της 100 μ. πριν την έναρξη του περιορισμού των δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και ρεύμα προς Ελευσίνα) έως την εκτροπή της κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και προς Ελευσίνα).

– Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στη Λεωφ. Αθηνών και στο τμήμα της 300 μ. πριν την έναρξη του περιορισμού των δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και ρεύμα προς Ελευσίνα).

– Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Φαβιέρου με κατεύθυνση προς τη Λεωφ. Αθηνών και στο τμήμα της 25 μ. πριν τη συμβολή της με την τριγωνική νησίδα.

– Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Φαβιέρου με κατεύθυνση προς τη Λεωφ. Αθηνών και στο τμήμα της 25 μ. πριν τη συμβολή της με την τριγωνική νησίδα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των παρακαμπτήριων οδών ως εξής:

Για τα οχήματα με κατεύθυνση από Eλευσίνα προς Αθήνα, θα ακολουθείται η παράκαμψη:

 Λεωφ. Αθηνών, δεξιά Αγωνιστών Στρ. Χαϊδαρίου, συνέχεια αριστερά Ρόδου, αριστερά Καραϊσκάκη, δεξιά Λ. Αθηνών.

Για τα οχήματα με κατεύθυνση από Αθήνα προς Ελευσίνα, θα ακολουθείται η παράκαμψη:

• Λεωφ. Αθηνών, δεξιά Φαβιέρου, αριστερά στο τέλος της τριγωνικής νησίδας, δεξιά Λεωφ. Αθηνών.

Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση τους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
 Ακολουθήστε μας στο Twitter
 Ακολουθήστε μας στο Instagram

Τελευταία Νέα