Σάββατο, 18 Απριλίου 2026 | 22:30
ΑρχικήΑττικήΝότια ΠροάστιαBeach party στη Γλυφάδα: Έβαλαν φωτιά σε ομπρέλες και πέταξαν πέτρες σε...

Beach party στη Γλυφάδα: Έβαλαν φωτιά σε ομπρέλες και πέταξαν πέτρες σε πυροσβέστες!

newsroom |

Συνεργείο του Δήμου Γλυφάδας καθαρίζει το χώρο, μετά το χθεσινοβραδινό κορωνοπάρτι.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Θλιβερό περιστατικό – Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του

Άκρως επεισοδιακό ήταν το beach party το οποίο διοργανώθηκε σε παραλία της Γλυφάδας, καθώς εκτός από μουσική και χορό, περιελάμβανε φωτιές σε ομπρέλες και πετροπόλεμο με την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στο πάρτι συμμετείχαν περισσότερα από 1.500 άτομα και κατά τη διάρκειά του, νεαροί έβαλαν φωτιά σε ομπρέλες στην παραλία. Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και έσπευσε στο σημείο.

Ωστόσο, η προσπάθεια κατάσβεσης ήταν επεισοδιακή, αφού οι νεαροί δεν άφησαν τους άνδρες της Πυροσβεστικής να κατασβέσουν τη φωτιά, πετώντας τους πέτρες. Αποτέλεσμα ήταν το ένα από τα δύο οχήματα της Υπηρεσίας να υποχωρήσει.

Κάποιοι από τους νεαρούς μάλιστα έμειναν μάλιστα στην παραλία μέχρι το πρωί, διατηρώντας τη φωτιά που είχαν ανάψει και σπάζοντας όσες ομπρέλες είχαν μείνει ακόμα όρθιες.

Χαρακτηριστική είναι η σημερινή ανάρτηση στο facebook του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, για τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας:

Εικόνες που μας πλήγωσαν βαθιά και μας ανησυχούν πολύ: Σήμερα τα ξημερώματα αντικρίσαμε στην πέμπτη παραλία της Γλυφάδας μας (δίπλα στον Αγ. Κοσμά) αρκετούς κάδους απορριμμάτων και περίπου 60 ψάθινες ομπρέλες, που είχαμε μόνιμα τοποθετήσει για όλο το καλοκαίρι, να έχουν καεί.

Είδαμε σκουπίδια παντού.

Είδαμε τους περίοικους σε απόγνωση για τις φωτιές που έβλεπαν χθες το βράδυ.

Αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής ήταν μια μαζική συνάθροιση που έγινε αιφνιδιαστικά, με περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες, κυρίως παιδιά, από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, με κάποιους από τους ανήλικους μάλιστα να πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής, του Δήμου και της Αστυνομίας, που προσέγγισαν αμέσως το χώρο.

Είναι πραγματικά θλιβερό αυτό το περιστατικό. Από την πλευρά μας ήδη καθαρίσαμε το χώρο και αποκαθιστούμε τις ζημιές.

Αυτό που προέχει, όμως, είναι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αυτό που προέχει είναι να μην έχουμε επανάληψη αυτού του φαινομένου.

Τελευταία Νέα