Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 00:59
Αρχική Αττική Βόρεια Προάστια Αττική: Εικόνες χάους στους δήμους των βορείων προαστίων – Χωρίς ρεύμα για...

Αττική: Εικόνες χάους στους δήμους των βορείων προαστίων – Χωρίς ρεύμα για 3η μέρα αρκετές περιοχές

newsroom |

Απροσπέλαστοι οι δρόμοι σε πολλές γειτονιές δήμων στα βόρεια προάστια και στην Ανατολική Αττική – Χωρίς ρεύμα για 3η μέρα χιλιάδες νοικοκυριά

Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να υποχωρεί, ωστόσο η «μάχη» των δήμων της Αττικής με το χιόνι συνεχίζεται για τρίτη ημέρα. Πλέον, η προσπάθεια επικεντρώνεται στις γειτονιές και στους τοπικούς δρόμους που παραμένουν απροσπέλαστοι.

Την ίδια στιγμή, συμπληρώνονται 72 ώρες απ’ όταν ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας και περισσότερες από 24 ώρες απ’ όταν σταμάτησε η χιονόπτωση, ωστόσο πολλές κατοικίες ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια αλλά και στην Ανατολική Αττική, παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Οι περισσότεροι δήμοι κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτές τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ωστόσο καταγράφεται ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και ειδικότερα στις περιοχές όπου η μορφολογία του εδάφους δεν βοηθάει, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Δήμους Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα και Ηλιούπολης. Παρόμοια κατάσταση και σε δήμους των βορείων προαστίων όπως η Κηφισιά, τα Βριλήσσια και η Πεντέλη. Έτσι, ο εκχιονισμός των στενών γίνεται ιδιαίτερα δύσκολος και η διέλευση των μηχανημάτων σε δυσπρόσιτα σημεία πραγματοποιείται με μεγάλη καθυστέρηση.

Ταυτόχρονα, έχει αρχίσει και ο παγετός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες. Μάλιστα, ειδικά ως προς τον παγετό, οι δήμοι κάνουν από το πρωί εκκλήσεις προς τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Ένα ακόμα πρόβλημα που προκλήθηκε από την επέλαση της κακοκαιρίας ήταν η πτώση πολλών δέντρων που δεν άντεξαν το βάρος του χιονιά.

Χωρίς ρεύμα ακόμα και επί τρία 24ωρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες αργά το βράδυ σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, υπήρχαν στις περιοχές: Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργός, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Φιλοθέη, Ψυχικό. Πιο εκτεταμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται στις περιοχές: Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Νέος Βουτζάς, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα. 

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή κατάσταση στο οδικό δίκτυο πόλεων των βορείων προαστίων

Αγία Παρασκευή
Μαρούσι
Κηφισιά

Τελευταία Νέα