Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 | 04:29
Αρχική Αττική Αθήνα Αθήνα: Μόνο για εμβολιασμένους το Δημοτικό Συμβούλιο την Κυριακή

Αθήνα: Μόνο για εμβολιασμένους το Δημοτικό Συμβούλιο την Κυριακή

newsroom |

Δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, με θέμα την εκλογή νέου προέδρου του Δ.Σ. – Πρόταση Μπακογιάννη για τη θέση ο Ελευθέριος Σκιαδάς

Αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες από τον κορωνοϊό κατά το τελευταίο εξάμηνο, θα πραγματοποιηθεί η προσεχής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, με θέμα την εκλογή νέου προέδρου Δ.Σ.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου (18:00) και θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84» (Πειραιώς 100).

Την ίδια στιγμή, τη δυνατότητα συμμετοχής στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και των μη εμβολιασμένων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι θα προσκομίζουν αρνητικό PCR ή rapid test, ζητά η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

Σε σχετική ανακοίνωση η «Ανοιχτή Πόλη» επισημαίνει:

Υγειονομικοί όροι προσέλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας

Η πρόσκληση της δημοτικής αρχής για την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων περιορίζει τη δυνατότητα προσέλευσης αποκλειστικά σε εμβολιασμένους/ες και νοσήσαντες Covid-19.

Ο περιορισμός της συμμετοχής στην 16η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποκλειστικά σε εμβολιασμένους/ες και νοσήσαντες είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αλλά και αμφισβητήσιμης σκοπιμότητας, αφού η προσέλευση σε δημόσιες υπηρεσίες είναι γενικότερα δυνατή με προσκόμιση αρνητικού μοριακού ή rapid τεστ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Ανοιχτή Πόλη ζήτησε σήμερα με επιστολή προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να διασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής στην επόμενη συνεδρίαση και εκείνων των συναδέρφων που θα διαθέτουν τα απαραίτητα τεκμήρια εργαστηριακού ελέγχου.

Τελευταία Νέα