Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 10:15
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Polyeco - Μήνυμα του 112...

Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Polyeco – Μήνυμα του 112 λόγω τοξικών αερίων ▶ 📷

newsroom |

Έσβησε η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Polyeco με τα τοξικά απόβλητα, πλησίον των διυλιστηρίων Ασπροπύργου – Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από το σημείο της πυρκαγιάς

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Ασπρόπυργο, στη βιομηχανική εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων της εταιρείας Polyeco, στο 16ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ μετέβη και ειδικό όχημα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.

Οι φλόγες έκαιγαν κοντά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου και για το λόγο αυτό, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να οριοθετήσουν και να περιορίσουν τη φωτιά, κάτι που επετεύχθη λίγο πριν από τις 17:00.

Μάλιστα, λόγω των πυκνών καπνών που κατέκλυσαν την περιοχή, καθώς η εταιρεία διαχειρίζεται τοξικά απόβλητα, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους ζητώντας τους να καταφύγουν σε κλειστό κτίριο, να κλείσουν τα παράθυρα και να μείνουν μακριά από υαλοπίνακες.

Η ανακοίνωση της POLYECO

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα, στις 15:30 ξέσπασε πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις εγκαταστάσεις της POLYECO στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο καθώς και το σύστημα πυρασφάλειας της εταιρείας.  

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Δείτε φωτογραφίες

📷 Εποχικοί Πυροσβέστες
📷 Εποχικοί Πυροσβέστες
📷 Εποχικοί Πυροσβέστες

Τελευταία Νέα