Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 16:58
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Απομακρύνθηκε ακόμα ένα επικίνδυνο - επιβλαβές πλοίο από το παλαιό λιμάνι Ελευσίνας

Απομακρύνθηκε ακόμα ένα επικίνδυνο – επιβλαβές πλοίο από το παλαιό λιμάνι Ελευσίνας

newsroom |

Πρόκειται για το 12ο σκάφος που απομακρύνεται εκτός περιοχής δικαιοδοσίας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας τους τελευταίους 22 μήνες

Ένα ακόμη επικίνδυνο και επιβλαβές πλοίο, το 12ο κατά σειρά από τον Απρίλιο του 2020 και μέχρι σήμερα, απομακρύνθηκε οριστικά από τον ιστορικό λιμένα του «Φονιά» στην Ελευσίνα, μετά από σχετικές ενέργειες του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε. Α.Ε.).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ξύλινο σκάφος αναψυχής “KARMA OF LONDON” (Νηολογίου LONDON/ 733241), το οποίο ελλιμενίστηκε στη θέση «Παλαιός Λιμένας» Ελευσίνας στις 22 Οκτωβρίου 2013 και ήταν εγκαταλελειμμένο από τον αλλοδαπό πλοιοκτήτη του από τον Αύγουστο του 2017.

Το συγκεκριμένο σκάφος παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα ασυντήρητο, με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές φθορές και τον Αύγουστο του 2021 να πάρει κλίση με κίνδυνο να βυθιστεί. Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση στο πλοίο, κατά την οποία διαπιστώθηκε η κάκιστη κατάσταση της δομής του καθώς και ρήγματα στα ύφαλα και χαρακτηρίστηκε επικίνδυνο και επιβλαβές.

Όπως ενημέρωσε σχετικά ο Ο.Λ.Ε. Α.Ε., προς αποφυγή βύθισης του σκάφους και μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες οριστικής απομάκρυνσής του, πραγματοποιήθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς από τον Οργανισμό όλες οι απαραίτητες προεργασίες καθαρισμού και απαλλαγής των καταλοίπων από το εσωτερικό κύτος του πλοίου με τη συνδρομή δύτη, έγιναν εργασίες απάντλησης υδάτων από το μηχανοστάσιο με φορητές αντλίες, αποκαταστάθηκαν προσωρινά τα ρήγματα και τοποθετήθηκε προληπτικά αντιρρυπαντικό φράγμα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από ρύπανση.

Το “KARMA OF LONDON” οδηγήθηκε ρυμουλκούμενο εκτός ζώνης δικαιοδοσίας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, σε ιδιωτική ναυπηγική μονάδα στη θέση Βλύχα, απελευθερώνοντας θέσεις ελλιμενισμού στον ιστορικό λιμένα της Ελευσίνας.

Τελευταία Νέα