Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 | 04:53
Αρχική Αττική Βόρεια Προάστια Αποκαλυπτήρια της προτομής του Ευαγόρα Παλληκαρίδη στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Ευαγόρα Παλληκαρίδη στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

newsroom |

Το παρών στην τιμητική εκδήλωση θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος και ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και την Επιτροπή Πρωτοβουλίας, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην πλατεία «Εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη», στη συμβολή των οδών Νεαπόλεως και Πατριάρχου Γρηγορίου, (απέναντι από το Ίδρυμα «Δημόκριτος») στις 19:30.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πάφου, κ. Γεώργιος, με θέμα: «Ο Αγώνας και η Παρακαταθήκη του Ευαγόρα Παλληκαρίδη».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, Μανώλης Μηλιαράκης, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κενεβέζος, ο πρόεδρος της ΟΚΟΕ, Γιώργος Συλλούρης, ο πρόεδρος του Κυπριακού Προσφυγικού Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια», Ιωάννης Σιεκέρσαββας και η εγγονή της αδελφής του ήρωα, Μαγδαληνή Σταυρινίδη.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αγίας Παρασκευής και θα ακολουθήσει σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Χρήστο Κάλλοου.

Τελευταία Νέα