Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | 01:33
Αρχική Υγεία Από την Πέμπτη η δωρεάν διάθεση self test μέσω φαρμακείων στους μαθητές

Από την Πέμπτη η δωρεάν διάθεση self test μέσω φαρμακείων στους μαθητές

newsroom |

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα διατεθούν για τις ανάγκες ελέγχου από τις 18 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου

Ξεκινά από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία στους μαθητές όλων των βαθμίδων.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται συνολικά πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία, πραγματοποιώντας τον καθένα έλεγχο έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση τους κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ότι:

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή).

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, σύμφωνα με σχετική κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, συνεχίζουν να παροτρύνουν τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμα εμβολιάσει τα παιδιά τους, να σπεύσουν να το κάνουν, αξιοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το ισχυρό αυτό όπλο απέναντι στην COVID-19 και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας.

Τελευταία Νέα