Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 | 00:46
Αρχική Υγεία Από τη Δευτέρα η δωρεάν διάθεση self test σε όλους τους ενήλικους...

Από τη Δευτέρα η δωρεάν διάθεση self test σε όλους τους ενήλικους πολίτες

newsroom |

Η δωρεάν διάθεση ενός self test από τα φαρμακεία για όλους τους ενήλικους (εμβολιασμένοι και μη) θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, κατά το διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου

Ξεκινά από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test), με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού κατά την περίοδο των εορτών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται ένα δωρεάν self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022 – 7/1/2022.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο και η κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Τελευταία Νέα