Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 16:46
Αρχική Αττική Αθήνα Άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο στην Αθήνα

Άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο στην Αθήνα

newsroom |

Δωρεάν στειρώσεις και ιατρική περίθαλψη σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα

Ο Δήμος Αθηναίων εγκαινίασε σήμερα, Κυριακή 3 Αυγούστου, το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο, επί της λεωφόρου Μεσογείων και Τρικάλων, στους Αμπελόκηπους, μπροστά από το Άλσος Χωροφυλακής.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο η πρωτεύουσα περίμενε για περίπου μισό αιώνα.

Η Μαστίχα, ένα μικρό σκυλάκι που βρέθηκε παρατημένο και νηστικό, καταδικασμένο να πεθάνει, σε μια μικρή βραχονησίδα απέναντι από τη Χίο, ήταν η πρωταγωνίστρια των σημερινών εγκαινίων του Δημοτικού Κτηνιατρείου. Για καλή του τύχη, το σκυλάκι αυτό το βρήκε η Σεραφίνα Αβραμίδου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Αθηναίων, η οποία το φρόντισε και το περιέθαλψε με αγάπη.

Το Δημοτικό Κτηνιατρείο του Δήμου Αθηναίων έχει βασικό στόχο του τις στειρώσεις όσων γίνεται περισσότερων αδέσποτων ζώων.

Θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., παρέχοντας δωρεάν όλες τις υπηρεσίες στα αδέσποτα και στα δεσποζόμενα ζώα δημοτών κηδεμόνων που ανήκουν στις ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως αυτές ορίζονται από τον Ν.4830/2023 (ΑμεΑ, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και δικαιούχοι ΚΕΑ).

Το κτηνιατρείο διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο χειρουργείου, με αναισθητική μηχανή, χώρο διάγνωσης, όπου οι δύο κτηνίατροι του Δήμου Αθηναίων θα παρέχουν τις βασικές ιατρικές υπηρεσίες που συνοδεύουν το βιβλιάριο υγείας ενός ζώου, ιατρική περίθαλψη -όπου κρίνεται αναγκαίο- αλλά και στειρώσεις.

Λειτουργούν επίσης ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για βραχυχρόνια νοσηλεία, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, ενώ στους επόμενους μήνες, προβλέπεται η 24ωρη λειτουργία του ιατρείου, με κτηνιάτρους και βοηθούς.

«Είμαστε χαρούμενοι που πρωτοπορούμε και πρωταγωνιστούμε στη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και στις εθελόντριες που μας βοηθούν τόσο πολύ σε αυτή την αποστολή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

 Ακολουθήστε το attica24 σε FacebookTwitterInstagram και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα