Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 | 18:46
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Σε τροχιά υλοποίησης το αντιπλημμυρικό έργο στην ανατολική πλευρά των Άνω Λιοσίων

Σε τροχιά υλοποίησης το αντιπλημμυρικό έργο στην ανατολική πλευρά των Άνω Λιοσίων

newsroom |

Ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, μπαίνει προς υλοποίηση με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας για την περιοχή των Άνω Λιοσίων ξεκινά προς υλοποίηση το επόμενο διάστημα, μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον ανάδοχο εργολάβο.

Το έργο αφορά στην κατασκευή διαφόρων ειδών αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής, ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία – θωράκιση της ανατολικής λεκάνης της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και έχει προϋπολογισμό 14.915.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο χαρακτηρίζεται ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Φυλής, καθώς αναμένεται να συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες τους δημότες και ειδικότερα τους κατοίκους επί της οδού Πηνειού και στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του έργου έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Αναφερόμενος στη σημασία του έργου υποδομής για τη Δυτική Αττική, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε:

«Η στοχευμένη υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές που είναι ευάλωτες σε πλημμυρικά φαινόμενα, είναι υψηλής προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής. Με στενή συνεργασία και συνεννόηση με τους δήμους της Αττικής, θωρακίζουμε τις πόλεις μας απέναντι στους κινδύνους που εγκυμονεί η κλιματική κρίση και ενισχύουμε τις υποδομές για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των περιουσιών τους».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για την ανταπόκριση και τη στήριξη στην υλοποίηση του έργου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων, το οποίο θα μεταβάλει καθοριστικά τις συνέπειες από τα πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία αντιμετωπίζει η περιοχή, δημιουργώντας νέες συνθήκες στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

Τελευταία Νέα