Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 00:33
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Αλλάζει εικόνα η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών - Ποια έργα βελτίωσης δρομολογούνται

Αλλάζει εικόνα η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών – Ποια έργα βελτίωσης δρομολογούνται

newsroom |

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η έγκριση χρηματοδότησης για την κατασκευή της νέας χάραξης της Π.Ε.Ο.Α.Θ. – Τον Σεπτέμβριο η δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 54,7 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμη ένα σημαντικό οδικό έργο υποδομής στη Δυτική Αττική, μετά την ένταξη της πράξης «Κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωση υφιστάμενης στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020». Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα οδικό έργο, στο τμήμα από την παράκαμψη της Μάνδρας και μέχρι το 17ο χλμ. (Οινόη), συνολικού προϋπολογισμού 54,7 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στην ελάττωση του χρόνου μετακίνησης και στη μείωση των ατυχημάτων.

Η έγκριση της χρηματοδότησης υπεγράφη τη Δευτέρα (25/7) από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, του δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρήστου Στάθη, του προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δημήτρη Δρόση, αιρετών και στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτική Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με αφορμή την υπογραφή της ένταξης της πράξης, τόνισε ότι η ενίσχυση της Περιφέρειας Αττικής μέσω των Ευρωπαϊκών Ταμείων, αποτελεί διαχρονικά ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο και στόχος του είναι η μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, καθώς και η κάλυψη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των αναγκών των δήμων και των πολιτών. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο, το οποίο χαρακτήρισε ως εμβληματικό για ολόκληρη την Αττική, επισήμανε πως στόχος είναι πλέον η άμεση δημοπράτησή του εντός του 2022, αρχές φθινοπώρου, προκειμένου το έργο να μπορεί να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας, όπως προβλέπεται στο σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λ. Κοσμόπουλος, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για το διαρκές ενδιαφέρον του και την αναζήτηση λύσεων στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή της Δυτικής Αττικής και τους κατοίκους της, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δώσει νέα ζωή στα απομακρυσμένα χωριά της Αττικής.

Πού θα γίνει η κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωση της Π.Ε.Ο.Α.Θ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωσης της υφιστάμενης στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών. Η αρχή του έργου χωροθετείται στο πέρας του έργου «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών» στο τμήμα Μάνδρα – Οινόη.

Το έργο χωρίζεται σε τρία διακριτά τμήματα:

Το πρώτο τμήμα, μήκους 3,65 χλμ., αφορά στη χάραξη που εγκαταλείπει την υφιστάμενη Π.Ε.Ο.Α.Θ. και κινείται βορειότερα και σχεδόν παράλληλα με αυτή.

Το δεύτερο τμήμα, μήκους 1,05 χλμ. (συνέχεια του προηγούμενου), αφορά στο τμήμα της οδικής αρτηρίας που είναι σύμφωνα με την εγκεκριμένη οριστική μελέτη οδοποιίας.

Το τρίτο τμήμα, μήκους 6,36 χλμ. (συνέχεια του προηγουμένου), αφορά στο τελευταίο τμήμα της οδικής αρτηρίας.

Εξαιρείται το τμήμα μήκους 1,6 χλμ. περίπου, στην περιοχή του οικισμού «Πανόραμα» του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Τελευταία Νέα