Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 15:50
Αρχική Αττική Δυτικά Προάστια Αιγάλεω: Έπεσαν σοβάδες σε αίθουσα του 19ου Δημοτικού Σχολείου

Αιγάλεω: Έπεσαν σοβάδες σε αίθουσα του 19ου Δημοτικού Σχολείου

newsroom |

Οργισμένοι οι γονείς των μαθητών του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, μετά το νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων σε αίθουσα

Αναστάτωση επικρατεί στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω ύστερα από περιστατικό πτώσης σοβάδων οροφής σε σχολική αίθουσα, την Τρίτη (14/11), λίγο πριν τη λήξη του σχολικού ωραρίου.

Από την πτώση της οροφής δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, καθώς τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός είχαν βγει από την αίθουσα.

«Οι σοβάδες έπεσαν στα θρανία των παιδιών, στις δύο σειρές, και στη θέση του εκπαιδευτικού. Δηλαδή θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον 5 με 6 παιδιά», τόνισε στην ΕΡΤ μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Πτώση σοβάδων και μέρους του ταβανιού είχε σημειωθεί πέρσι και σε άλλη σχολική αίθουσα (μουσικής) του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω. «Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό. Στις 15 Νοεμβρίου του 2022, στο ίδιο σχολείο, στον ίδιο όροφο, στην αίθουσα μουσικής, είχε πέσει σοβάς. Ήρθε ο δήμος, έκανε μια αυτοψία, σφραγίστηκε η αίθουσα και δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια», τόνισε επίσης στην ΕΡΤ το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Σημειώνεται ότι το 19ο δημοτικό θεωρείται το δεύτερο πιο σύγχρονο κτηριακά σχολείο στο Αιγάλεω.

«Ως πότε η «τύχη» θα είναι με το μέρος μας ώστε να μην πέφτουν οι τοίχοι και τα ταβάνια στα κεφάλια των παιδιών μας; Ως πότε οι αρμόδιοι θα κωφεύουν στις εκκλήσεις μας, μη αναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες τους;», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω.

«Τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα εγείρουν ανησυχίες, διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει, τουλάχιστον, εγκληματική αμέλεια που εκθέτει ανηλίκους και τους εκπαιδευτικούς σε ενδεχόμενο τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης. Τα εποπτεύοντα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας οφείλουν να διερευνήσουν τα περιστατικά αμέσως, όπως επίσης και η Δικαιοσύνη», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

 Ακολουθήστε το attica24 σε FacebookTwitterInstagram και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα