Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 02:19
Αρχική Αττική Δυτικά Προάστια Άγιοι Ανάργυροι: Τεχνολογικό πάρκο στο παλιό αμαξοστάσιο ΟΣΕ - Παρουσία Μητσοτάκη οι...

Άγιοι Ανάργυροι: Τεχνολογικό πάρκο στο παλιό αμαξοστάσιο ΟΣΕ – Παρουσία Μητσοτάκη οι υπογραφές της σύμβασης

newsroom |

Μητσοτάκης: «Ευκαιρία ανάπλασης για την περιοχή της Δυτικής Αθήνας»

Στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και της ΟΣΕ – ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση του οικοπέδου του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ στον δήμο και τη μετατροπή του σε πάρκο τεχνολογίας, πολιτισμού και αναψυχής παραβρέθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους Αγίους Αναργύρους.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο πάρκο αποτελεί «μια ευκαιρία για μια σημαντική αστική ανάπλαση για ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Αθήνας» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ο δήμος τώρα έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί και να προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αξιοποιήσει αυτόν τον χώρο και πιστεύω και ότι ο συνδυασμός δράσεων που αφορούν την υψηλή τεχνολογία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την αναψυχή είναι το σωστό μείγμα, προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα αυτός ο χώρος προς όφελος των δημοτών. Εμείς θα σταθούμε δίπλα στον δήμο ώστε να διερευνήσουμε επιλογές ως προς τα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου αυτός ο χώρος από ιδέα, από σχέδιο, από όραμα, όπως είναι σήμερα, να γίνει σύντομα πραγματικότητα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει επιλέξει να διατηρήσει τη βουλευτική του έδρα στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, αναφέρθηκε και στην περιοχή των δυτικών προαστίων λέγοντας πως «το ενδιαφέρον μου ήταν, είναι πάντα και θα είναι στραμμένο στη Δυτική Αθήνα. Αυτό είναι κάτι το οποίο πιστοποιείται και από μία σειρά παρεμβάσεων τις οποίες δρομολογούμε, ίσως με πιο σημαντική την επέκταση του Μετρό προς τις περιοχές οι οποίες σήμερα ακόμα δεν εξυπηρετούνται, την πάρα πολύ σημαντική και σημειολογικά, νομίζω, εξαιρετικά αξιόλογη απόφαση μας να μετακινήσουμε τις φυλακές Κορυδαλλού, έτσι ώστε να αποδοθεί ο χώρος αυτός, ως χώρος πρασίνου και αναψυχής στην τοπική κοινωνία και μία σειρά από άλλες σημαντικές δράσεις βελτίωσης των υποδομών της Δυτικής Αθήνας», κατέληξε.

Κατά την άφιξή του, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλής Νικολάου και ο πρόεδρος Κώστας Κεσεντές. Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο χώρο που εκτείνεται παράλληλα με τις παλιές γραμμές του τρένου και ενημερώθηκε για τη μελλοντική του αξιοποίηση.

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, εξηγώντας στον πρωθυπουργό το αρχικό πλάνο του δήμου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό που αφορά τη νέα γενιά να δώσουμε μία κατεύθυνση και μία ώθηση και να συμβάλουμε κι εμείς στην προσπάθειά που κάνετε για την ανασύνταξη της χώρας και στη νέα κατεύθυνση που προσπαθείτε να δώσετε. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό πλάνο. Το σημείο ορόσημο θεωρούμε ότι θα είναι το μουσείο ρομποτικής, το οποίο θα είναι το πρώτο στην Ευρώπη -υπάρχουν στη χώρα εκατοντάδες εφευρέτες πιστοποιημένοι αλλά και εκατοντάδες ομάδες ρομποτικής. Φιλοδοξούμε λοιπόν και σε συνεννόηση μαζί τους εδώ να είναι η στέγη τους, εδώ να δημιουργηθεί ένα τεχνολογικό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα πάρκο όπου θα μπορούμε να φιλοξενούμε τα εκθέματά τους, να τα επισκέπτονται και μαθητές και να εκπαιδεύονται».

Μετά τη ξενάγηση οι κ.κ. Τσίρμπας και Νικολάου υπέγραψαν παρουσία του πρωθυπουργού τη συμφωνία. Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν επίσης οι βουλευτές Δυτικού Τομέα της Ν.Δ., Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ.) και Γιάννης Λοβέρδος.

Το τεχνολογικό πάρκο (tech campus) που προβλέπεται να δημιουργηθεί στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ θα είναι ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή, καθώς στον εγκαταλελειμμένο σήμερα χώρο προβλέπεται να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις τεχνολογικού ενδιαφέροντος, αθλητικοί χώροι, χώροι ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο καθώς και σιδηροδρομικό μουσείο. Επίσης, έχει δρομολογηθεί η αναβίωση της παλιάς γραμμής του τραμ που θα συνδέει το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με τον σταθμό Λαρίσης περνώντας μέσα από το τεχνολογικό πάρκο.

Τελευταία Νέα