Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2026 | 19:24
ΑρχικήΑττικήΔυτική ΑττικήΣτην Ελευσίνα ρυμουλκείται το «Blue Carrier 2» μετά τη φωτιά ανοικτά της...

Στην Ελευσίνα ρυμουλκείται το «Blue Carrier 2» μετά τη φωτιά ανοικτά της Μυκόνου

newsroom |

Αναμένεται η κρίσιμη επιχείρηση απάντλησης των υδάτων που έχουν συσσωρευτεί στο εσωτερικό του, καθώς και ποσότητας καυσίμων και πετρελαιοειδών

Στο Ναυπηγείο Ελευσίνας αναμένεται να ρυμουλκηθεί το φορτηγό-οχηματαγωγό «Blue Carrier 2», σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γκαράζ του πλοίου ενώ εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του στο Αιγαίο.

Στο εσωτερικό του πλοίου η θερμοκρασία παραμένει υψηλή. Βρίσκεται προς το παρόν βόρεια της Τήνου, υπό τον έλεγχο ρυμουλκών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ιδιαίτερα προσεκτική διαδικασία για την ασφαλή μεταφορά του.

Ήδη έχει υποβληθεί το salvage plan, ενώ το Λιμεναρχείο Τήνου έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες προκειμένου να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες πριν από τη ρυμούλκηση. Αναμένεται η απάντληση των υδάτων που έχουν συσσωρευτεί στο εσωτερικό του, καθώς και ποσότητας καυσίμων και πετρελαιοειδών. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς να διαταραχθεί η ευστάθεια του πλοίου και χωρίς να δημιουργηθεί κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης.

• Ακολουθήστε το attica24 σε Facebook, X, Instagram, TikTok και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα