
Ανεξέλεγκτο παραμένει το πύρινο μέτωπο στη Δροσοπηγή Αφιδνών και το Κρυονέρι, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν συνεχώς μάχη με τις φλόγες – Αγώνας για να σωθούν τα σπίτια
Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για ακόμη μια ημέρα η χώρα μας, καθώς υπάρχουν δεκάδες πύρινα μέτωπα σε Κύθηρα, Μεσσηνία, Εύβοια, την Κοζάνη και στο Κρυονέρι Αττικής, ξεκινώντας από τη Δροσοπηγή (Αφίδνες) και ενώ πλέον οι φλόγες έχουν μπει σε αρκετά σπίτια του Κρυονερίου.
Το πύρινο μέτωπο στη Δροσοπηγή είναι ανεξέλεγκτο και παρουσιάζει συνεχώς ραγδαία επιδείνωση, παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, με αρκετά σπίτια στην ευρύτερη περιοχή έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες.
Επιπλέον, εκδόθηκαν δύο μηνύματα του 112 προκειμένου οι κάτοικοι των περιοχών Δροσοπηγή και Κρυονερίου να απομακρυνθούν απ’ αυτές.
Συγκεκριμένα τα μηνύματα αναφέρουν: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κρυονέρι Δήμου Διονύσου Αττικής απομακρυνθείτε μέσω Εθνικής Οδού για Αθήνα. Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Δροσοπηγής απομακρυνθείτε μέσω Οδού Αφιδνών προς Αφίδνες και Εθνική οδό. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται στο πύρινο μέτωπο και συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 145 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, δέκα αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.
Στο Κρυονέρι έχουν σπεύσει 30 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και 4 ομάδες ΔΙΑΣ. Ήδη, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 27 απεγκλωβισμούς από σπίτια και δεκάδες απομακρύνσεις.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κρυονέρι
Σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Κρυονερίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, λόγω εκτροπών που πραγματοποιούνται στα εξής σημεία:
– Στη Λεωφόρο Κρυονερίου από το ύψος του κόμβου Κρυονερίου.
– Στην οδό Λεύκης από το ύψος της Λεωφόρου Κρυονερίου.
– Στην οδό Κολοκοτρώνη από το ύψος της Λεωφόρου Κρυονερίου.
– Στην οδό Αγίας Τριάδας από το ύψος της Λεωφόρου Κρυονερίου.

