Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 16:02
Αρχική Αττική Δυτική Αττική 20 εκατ. ευρώ το ταμειακό απόθεμα του Δήμου Ασπροπύργου

20 εκατ. ευρώ το ταμειακό απόθεμα του Δήμου Ασπροπύργου

newsroom |

Τι αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση εκ μέρους της απερχόμενης δημοτικής αρχής

Με υψηλό ταμειακό απόθεμα ολοκληρώνει την 17ετή δημαρχιακή του θητεία στην πόλη του Ασπροπύργου, ο Νίκος Μελετίου, ο οποίος εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο αξίωμα στις δημοτικές εκλογές του 2006.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση εκ μέρους του δήμου, ο Δήμος Ασπροπύργου περιλαμβάνεται ανάμεσα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού με υψηλό ταμειακό απόθεμα ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ασπροπύργου:

«Πέρασαν 17 ολόκληρα χρόνια από το 2007, που ο Δήμαρχος Νικόλαος Μελετίου πήρε ισχυρή λαϊκή εντολή από τους πολίτες του Ασπρόπυργου. Σύμφωνα με τα τότε, στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών στην αρχή της θητείας του παρέλαβε σημαντικές οικονομικές υποχρεώσεις και δυσανάλογο αριθμό προσωπικού με συμβάσεις.

Προχώρησε λοιπόν, με συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα, ολοκληρωμένες μελέτες και αναπτυξιακές προτάσεις σε μια συνετή και χρηστή διοίκηση, που με την πάροδο του χρόνου απέδειξε ότι τα οικονομικά του Δήμου έχουν εξυγιανθεί και το προσωπικό έχει εξορθολογιστεί, παρά το γεγονός ότι οι απαιτούμενες προσλήψεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.

Αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια 10ετή και πλέον οικονομική κρίση, τη μείωση των ΚΑΠ, τα οφειλόμενα του κράτους προς τους Δήμους αλλά και την περίοδο του Covid 19, με τις υπέρ του δέοντος απαιτήσεις για τη δημόσια υγεία από τους Δήμους, ο Ασπρόπυργος στάθηκε όρθιος.

Η πιο ισχυρή επιβεβαίωση των παραπάνω διαπιστώσεων γίνεται από τον κόμβο διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, που ανάρτησε πίνακα των Δήμων της Ελλάδας με υψηλό ταμειακό απόθεμα αλλά και με μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις.

Ο Δήμος Ασπροπύργου περιλαμβάνεται στους Δήμους με υψηλό ταμειακό απόθεμα ύψους 20.000.000 ευρώ, γεγονός που αποτελεί αφενός το επιστέγασμα μιας απόλυτα επιτυχημένης Δημαρχιακής θητείας του Νικόλαου Μελετίου και αφετέρου ισχυρό εχέγγυο για τη νέα Δημοτική Διοίκηση».

• Ακολουθήστε το attica24 σε FacebookTwitterInstagram και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα