Το Γραφείο Ενημέρωσης Εθελοντών θα λειτουργεί από την 1η Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου σε καθημερινή βάση, εκτός Κυριακής
Σε νέο σύγχρονο χώρο, στις κτιριακές εγκαταστάσεις στην είσοδο του ΝΙΕΝ που ανακαινίστηκαν από το Δήμο Πεντέλης, μεταφέρθηκε το Γραφείο Λειτουργίας των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, μαζί με το Κέντρο Επικοινωνιών του εθελοντικού κλιμακίου.
Όπως ενημέρωσε ο δήμος, η μεταφορά έγινε με απόφαση της δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας του Δήμου Πεντέλης Χάρη Νικολέτο, για τους ακόλουθους λόγους:
– Η μεταφορά φέρνει τους εθελοντές και το εθελοντικό κλιμάκιο πιο κοντά στον πολίτη, καθώς το σημείο είναι κεντροβαρικό σημείο μέσα στον αστικό ιστό.
– Το ΝΙΕΝ έχει άνετους χώρους, ικανούς να φιλοξενήσει τους εθελοντές και τον εξοπλισμό τους.
– Η 24ωρη λειτουργία και παραμονή οχημάτων στο χώρο, εξασφαλίζεται παράλληλα η 24ωρη φύλαξη και πυροπροστασία – πυρασφάλεια με δύο οχήματα πολιτικής προστασίας του χώρου του ΝΙΕΝ και των όμορων δασικών εκτάσεων Παπαδημητρίου και Εξοχών Χωροφυλακής.
– Ο χώρος θα λειτουργεί παράλληλα και ως γραφείο ενημέρωσης των πολιτών, για θέματα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντισμού και ενημέρωσης για τις δράσεις των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης.
Όπως επισημαίνεται, το Γραφείο Ενημέρωσης Εθελοντών από 1η Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση, εκτός Κυριακής, από 18:00 έως 20:30, έχοντας σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις εθελοντικές δράσεις (και εκτός πολιτικής προστασίας) που αναπτύσσει ο Δήμος Πεντέλης.
Τηλέφωνο επικοινωνίας με το εθελοντικό κλιμάκιο: 2108040580.

