Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 16:21
Αρχική Αττική Νότια Προάστια Ο Δήμος Νέας Σμύρνης απέκτησε το δικό του θερμοκήπιο

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης απέκτησε το δικό του θερμοκήπιο

newsroom |

Το πρότυπο θερμοκήπιο βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία και φιλοξενείται σε χώρο 75 τ.μ., εντός του δημοτικού άλσους Νέας Σμύρνης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης της πρότυπης θερμοκηπιακής μονάδας του Δήμου Νέας Σμύρνης. Το πρότυπο θερμοκήπιο έχει έκταση 75 τ.μ. και εγκαταστάθηκε εντός του δημοτικού άλσους, σε τοποθεσία η οποία εξασφαλίζει αρκετές ώρες ηλιοφάνειας και είναι προστατευμένη από τους ανέμους.

Ο σκελετός του θερμοκηπίου είναι κατασκευασμένος από ξύλινα στοιχεία διαθέτοντας φυσικότητα, ενώ βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του άλσους.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» και συγκεκριμένα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2021», του άξονα προτεραιότητας 1: Δράσεις Διατήρησης της Βιοποικιλότητας Καινοτόμες Δράσεις – Έξυπνες Πόλεις – Λοιπές Δράσεις, με προϋπολογισμό 53.320 ευρώ.

Το πρότυπο θερμοκήπιο βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία φιλοδοξώντας να καλύψει μέρος των αναγκών του Δήμου Νέας Σμύρνης σε ανθόφυτα, αρωματικά, αλλά και θαμνώδη φυτά, ενώ ήδη έχουν σχεδιαστεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους επισκέπτες.

Άλσος Νέας Σμύρνης: Ξενάγηση στο φυτώριο από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Αστικού Πρασίνου, Πέτρο Κουκά / 📷 Ελένη Γρηγοριάδου

Όπως επισημαίνεται, τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και μέσα από αυτά θα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να συμμετέχουν στη δημιουργία σπορόφυτων, αλλά και την παρακολούθηση της ανάπτυξής τους.

Τελευταία Νέα