Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 | 17:56
Αρχική Αττική Νότια Προάστια Έργα αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου

Έργα αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου

newsroom |

Με τη συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, ύψους 600.000 ευρώ, ξεκινούν οι εργασίες τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο της πόλης

Με νέο, τελευταίας γενιάς, χλοοτάπητα θα λειτουργεί σύντομα το Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου, μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης του έργου από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και την δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δήμητρας Νάνου και της διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Μαίρης Μίσκα.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 603.010,88 ευρώ, εκ των οποίων τα 535.259,76 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής και τα 67.751,12 ευρώ θα διατεθούν από πόρους του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, σκοπός του έργου είναι η προμήθεια και τοποθέτηση των απαραίτητων υλικών για τη διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς στο δημοτικό γήπεδο, επιφανείας 8.700,00 τ.μ. και -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνονται εργασίες όπως:

– Προμήθεια και τοποθέτηση αδρανών υλικών οδοστρωσίας, διαβαθμισμένης κοκκομετρίας.

– Κατασκευή τελικής επιφανείας για την έδραση του συνθετικού χλοοτάπητα.

– Εξοπλισμός του αρδευτικού συστήματος του γηπέδου.

Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, ο περιφερειάρχης Αττικής συζήτησε με την δήμαρχο Αγίου Δημητρίου και τη δυνατότητα χρηματοδότησης επιπλέον έργων, όπως η ανάπλαση της κεντρικής οδού Αγίου Δημητρίου.

«Με σταθερό βηματισμό και σχέδιο δημιουργούμε μαζί με τους δήμους μια νέα εποχή για την Αττική, με όρους ισόρροπης ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, ενίσχυση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, αλλά βέβαια και φροντίδα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από την αναβάθμιση και τη δημιουργία υποδομών άθλησης και πολιτισμού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ζήτησε η υλοποίηση των έργων να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό και με τη λιγότερη δυνατή όχληση και ταλαιπωρία πολιτών και καταστηματαρχών της περιοχής.

Από την πλευρά της, η Μαρία Ανδρούτσου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής για τη στήριξη που παρέχει, ενώ αναφερόμενη στο συγκεκριμένο έργο, επεσήμανε ότι αυτό θα περατωθεί λίαν συντόμως, προσκαλώντας μάλιστα τον κ. Πατούλη να εγκαινιάσει τη λειτουργία του δημοτικού γηπέδου με τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα προσφέρει.

Τελευταία Νέα