Ο Δήμος Φυλής θα συμπεριλάβει το φυλλάδιο μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης που θα αποσταλούν στους δημότες και κατοίκους της περιοχής
Ένα χρήσιμο φυλλάδιο με οδηγίες για την προστασία των ζώων κυκλοφόρησε -με πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου Φυλής Γιώργου Αβράμη- η υπηρεσία του δήμου.
Στο φυλλάδιο, που παρέχει απλές συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες ζώων και τους πολίτες, αναφέρονται ως κοινωνικές προτεραιότητες η υιοθεσία, η στείρωση και η ηλεκτρονική σήμανση (τσιπάριασμα) των αδέσποτων. Δίνονται επίσης συμβουλές για τη φροντίδα και την κοινωνικοποίηση των δεσποζόμενων, αλλά και για τις ποινικές συνέπειες απέναντι στην κακομεταχείριση των ζώων.
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, στόχος του Δήμου Φυλής είναι να μπει το φυλλάδιο σε κάθε σπίτι και για το σκοπό αυτό, σε πρώτη φάση, θα επισυναφθεί στους λογαριασμούς ύδρευσης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Δήμου Φυλής, η συγκεκριμένη δράση, που αποτελεί συνέχεια προηγούμενων, κινείται στο πλαίσιο της γενικής κατεύθυνσης του δημάρχου Χρήστου Παππού για την προστασία των ζώων. Θα συνεχιστεί με άλλες, σε συνεργασία πάντα με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους φιλόζωους πολίτες.

 
                                    