Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 | 13:08
ΑρχικήΑττικήΔημοσκόπηση Alco: Ισχυρό προβάδισμα Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής

Δημοσκόπηση Alco: Ισχυρό προβάδισμα Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής

newsroom |

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο νέος περιφερειάρχης Αττικής θα αναδειχθεί στον β’ γύρο των εκλογών

Προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο Νίκος Χαρδαλιάς έναντι του Γιώργου Ιωακειμίδη στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του newsit.gr, που διεξήχθη ενόψει των περιφερειακών εκλογών για την Αττική.

Ειδικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος έχει την στήριξη της ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36%, ενώ η υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη (με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων) βρίσκεται στο 16%.

Τρίτος είναι ο Γιάννης Σγουρός (ΠΑΣΟΚ) με 12% και ακολουθούν ο Γιάννης Πρωτούλης (ΚΚΕ) με 9%, η Μαριάννα Τσίχλη (Μέρα25) και ο Φίλιππος Καμπούρης με 3% και ο Κώστας Τουλγαρίδης (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) με 1%.

Τον Νίκο Χαρδαλιά στηρίζει το 80% όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές του καλοκαιριού. Λαμβάνει το 18% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, 6% του ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 4% όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν το ΚΚΕ.

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη λαμβάνει το 54% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, το 12% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και το 11% όσων ψήφισαν ΚΚΕ αλλά και το 2% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Ο Γιάννης Σγουρός παίρνει το 60% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, από 7% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία και μόλις 2% αυτών που ψήφισαν ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, πάντως, οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι καθώς αρνητικά αξιολογεί το έργο του κ. Πατούλη το 58% και θετικά μόλις το 26%.

 Ακολουθήστε το attica24 σε FacebookTwitterInstagram και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα