Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 | 21:12
Αρχική Urban Δήμος Γαλατσίου: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου

Δήμος Γαλατσίου: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου

newsroom |

Οι εθελοντές αιμοδότες, πριν την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο Γαλατσίου, θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού

Εθελοντική αιμοδοσία, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει ο Δήμος Γαλατσίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος Δημαρχείου – Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους), από τις 09:30 έως τις 13:30.

Όπως επισημαίνεται, οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει πριν την προσέλευσή τους να έχουν κλείσει ραντεβού, είτε τηλεφωνικά στο 210-2222011, είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: https://forms.gle/i8Fo6f7FHE9iyQgY8.

Στο μήνυμα – κάλεσμα που απευθύνει ο Δήμος Γαλατσίου, αναφέρεται:

«Καλούμε όλους όσοι πληρούν τα κριτήρια για εθελοντική αιμοδοσία να αιμοδοτήσουν και αυτή την φορά, καθώς στην χώρα μας (αλλά και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης) υπάρχει έλλειψη αίματος και μικρή προσέλευση στους χώρους αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, λόγω της έξαρσης των ιώσεων και λόγω της επιδημίας από τον COVID-19.

Το αίμα είναι αναντικατάστατο και προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο!

Ποιος μπορεί να αιμοδοτήσει: Όπως συμβαίνει σε κάθε Αιμοδοσία, ο υποψήφιος αιμοδότης θα πρέπει να μην έχει συμπτώματα γρίπης (να έχουν περάσει 7 ημέρες που να είναι ελεύθερος συμπτωμάτων), να έχουν περάσει 15 μέρες από την λήψη αντιβίωσης, να μην έχει επιχείλιο έρπη κλπ. Όσον αφορά στον κοροναϊό, να μην έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα.

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερες πληροφορίες για το αν μπορείτε να αιμοδοτήσετε θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας http://ekea.gr/donor-eligibility/».

Τελευταία Νέα