Αντίστροφη μέτρηση για τον διαγωνισμό του έργου στο Πάρκο Μαγούλας – Η εγκατάσταση θα αναβαθμιστεί σε χώρο αναψυχής και πρασίνου με αθλητικές υποδομές, γήπεδα και παιδική χαρά
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός με σκοπό την ανάδειξη αναδόχου για το έργο ανάπλασης στο Πάρκο Μαγούλας, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Ελευσίνας.
Η σχετική μελέτη εκπονήθηκε και δόθηκε -ως δωρεά- στον Δήμο Ελευσίνας από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ (Αθανάσιος και Μαρίνα Μαρτίνου), μετά από επιστολή πρότασης δωρεάς που εστάλη από τον δήμαρχο, Αργύρη Οικονόμου. Μετά την εκπόνηση της μελέτης, υπό την επίβλεψη της Tεχνικής Yπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας, αυτή κατατέθηκε στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και διαβιβάστηκε για ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.
Όπως επισημαίνεται, αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τη δωρεά μελετών, η μελέτη εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ελευσίνας και κατόπιν καταρτίστηκαν τα τεύχη δημοπράτησης, προκειμένου να βγει το έργο σε διαγωνισμό.
Τι περιλαμβάνει η μελέτη
Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη αφορούν στη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου, τη διαμόρφωση χώρου αναψυχής, την ενίσχυση του πρασίνου, τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικής χαράς στο Πάρκο Μαγούλας.
Το υπάρχον γήπεδο μπάσκετ θα αναβαθμιστεί, ενώ θα δημιουργηθούν και γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου. Επίσης, η υπάρχουσα παιδική χαρά θα εμπλουτιστεί και θα επεκταθεί, ενώ θα ενισχυθεί και σημαντικά το πράσινο.
Η χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του Πάρκου Μαγούλας θα πραγματοποιηθεί μέσω των 20 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Ελευσίνας από το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου:
«Με την πολύτιμη συμβολή του φίλου της πόλης μας, κυρίου Αθανάσιου Μαρτίνου πήραμε στα χέρια μας μία μελέτη που θα αλλάξει τελείως την εικόνα του σημερινού Πάρκου Μαγούλας. Μετά την παραλαβή της δωρεάς, τρέξαμε όλες τις διαδικασίες για να καταρτιστούν τα τεύχη δημοπράτησης και να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός. Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο έργο για τον δήμο μας, που η έναρξη και ολοκλήρωσή του θα σημάνει μία νέα εποχή. Ένας μεγάλος, σύγχρονος χώρος, με πολύ πράσινο και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, σύγχρονες υποδομές, όπως ακριβώς αξίζει ο δήμος μας και οι δημότες του. Αυτά τα έργα, χρειάζονται και την υπομονή μας αλλά και τη δική σας. Γνωρίζουμε όλοι, πως αυτή η υπομονή αξίζει τον κόπο για να διαμορφώσουμε αλλιώς την καθημερινότητά μας. Μια καθημερινότητα που για πολλά χρόνια στερήθηκε ο δήμος μας».