Γ. Κωνσταντάτος: «Εξουδετερωμένες βόμβες δίπλα στα σπίτια μας» – Οι δηλώσεις του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης έγιναν σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του Στρατού και της ειδικής ομάδας καταστροφών
Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, για την ύπαρξη 314 βομβών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ευτυχώς βρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν, αφού πρώτα εντοπίστηκαν δύο μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις, που βρισκόταν εντός του πρώην αεροδρομίου καθώς και δίπλα σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 2004.
«Οι βόμβες αυτές βρέθηκαν σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντάτος μετά από συνάντηση που είχε την Τετάρτη (24/4) με τους εκπροσώπους του Στρατού και της ειδικής ομάδας καταστροφών, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συνεργασίας για τις ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποιούνται εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού κατά τη διάρκεια των εργασιών που λαμβάνουν χώρα λόγω της επένδυσης.
«Δόξα τω Θεώ, δεν έγινε ποτέ κακό ή έκρηξη, ενώ πραγματικά είναι να απορείς, πως λειτουργούσε ένα ολόκληρο αεροδρόμιο και δεκάδες εγκαταστάσεις δήμου και ΥΠΑ σε αυτό το ναρκοπέδιο», σημείωσε ακόμη ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και πρόσθεσε: «Εμείς ως δήμος, είχαμε στον πόλεμο νεκρούς κατοίκους μας, από τους βομβαρδισμούς των συμμάχων κυρίως και γι’ αυτό όταν εκλέχτηκα δήμαρχος, ένα από τα πρώτα έργα που έκανα, με σεβασμό στη μνήμη τους, ήταν το σχετικό μνημείο στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Αυτό όμως δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί».
Το θεαματικό νούμερο 314 ήχησε δυνατά, καθώς αφορά βόμβες αεροπορίας, που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα, μεταξύ πολλών ακόμα βομβών και πυρομαχικών από την ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπέδιων Ξηράς), μέσα στο πρώην αεροδρόμιο, δίπλα στα σπίτια μας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες της ΤΕΝΞ, που έστω τώρα, λόγω της επένδυσης, καθαρίζουν 80 χρόνια μετά, τον χώρο δίπλα στα σπίτια μας. Η συνάντηση έγινε ώστε να έχουμε στενή συνεργασία στην επικοινωνία με τους κατοίκους μας, που σε κάθε ελεγχόμενη έκρηξη αναστατώνονται», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντάτος.